ΕΠΣ Ηλείας

Τοπικό Ποδόσφαιρο: Τι ισχύει με άνοδο και υποβιβασμό

Aναρτήθηκαν οι προκηρύξεις, μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής η απόφαση για δύο ομίλους στην Α1.
Ακούστε το άρθρο

Αναρτήθηκαν στο επίσημο site της ΕΠΣΗ οι προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων & Κυπέλλου  περιόδου 2021-2022.

Επίσης έχουν αναρτηθεί τα ειδικά έντυπα δήλωσης συμμετοχής, συνυποσχετικό διαιτησίας, παραχωρητήριο γηπέδου κλπ, τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή στα ως άνω πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η αποδοχή της δήλωσης συμμετοχής του σωματείου από την ΕΠΣ Ηλείας προϋποθέτει την υποχρεωτική και απαραίτητη εξόφληση οποιασδήποτε οφειλής προς τη Διοργανώτρια.

Η διεξαγωγή της Α1 κατηγορίας σε έναν ή δυο ομίλους θα οριστικοποιηθεί μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής (4 Οκτώβρη). Τα σημαντικότερα σημεία των νέων προκηρύξεων σε ό,τι έχει να κάνει με την άνοδο και των υποβιβασμό από όλες τις κατηγορίες έχουν ως εξής:

Κάθε σωματείο της Α1 που έχει δικαίωμα και επιθυμεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. Ηλείας μέχρι την Δευτέρα 04/10/2021, γραπτή δήλωση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα λοιπά δικαιολογητικά που βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας ή διατίθενται στα γραφεία μας.  Κάθε σωματείο της Α2 κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή 08/10/2021. Κάθε σωματείο της Β΄ κατηγορίας μέχρι την Παρασκευή15/10/2021. Λοιπά σωματεία μέχρι την Δευτέρα 18/10/2021.

Σωματείο που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούται να λάβει μέρος υποχρεούται εντός πέντε (5) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας να δηλώσει συμμετοχή σε κατώτερη κατηγορία ΠΡΟΣ: 1.Νομική Υπηρεσία ΕΠΟ. 2.Σωματεία ΕΠΣΗ. 2 (Άρθ. 7 & 8 του παραρτήματος I του ΚΑΠ) σε αντίθετη δε περίπτωση θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Άρθ. 17§3 του ΚΑΠ.  Σωματείο που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη για οποιονδήποτε λόγο θα υφίσταται τις κυρώσεις που προβλέπονται από το Άρθ. 17§3 του ΚΑΠ.  Σωματείο, που δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς την ΕΠΣ Ηλείας, μέχρι την ημερομηνία που έχει δικαίωμα να υποβάλλει δήλωση συμμετοχής, θεωρείται ότι δεν υπέβαλλε δήλωση συμμετοχής.

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις τρεις κατηγορίες της νέας σεζόν είναι:

A1 DUOMO – MONK CAFE ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  1. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ 2. Α.Π.O. ΔΟΞΑΝΕΑΣΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 3. Α.Ο. ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 4. Α.Π.Ο. ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ 5. Π.Γ.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΛΙΩΝ 6. Α.Ο ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 7. Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ / ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ 8. Α.Π.Σ. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ 9. Α.Γ.Π.Σ. ΠΕΛΟΨ ΠΥΡΓΟΥ 10. ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ 11.Α.Ο. ΓΟΥΜΕΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 12.Α.Π.Σ. ΠΕΛΟΨ ΠΕΛΟΠΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ 13.Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΟΥ Ο ΕΡΜΗΣ 14.Α.Ο. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΒΡΙΝΑΣ 15.Α.Π.Ο. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΡΑΧΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 16.Α.Γ.Σ. ΔΑΦΝΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Α2 SHELL ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Ν. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 1. Α.Π.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΚΙΟΥ 2. ΛΕΥΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙΟΥ 3. Α.Ο. ΧΑΡΙΑΣ Ο ΔΙΓΕΝΗΣ 4. Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΗΣ 5. Α.Π.Σ. ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 6. Α.Ο. ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 7. Α.Ο. ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ 8. Π.Α.Ο. ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ 9. Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΡΔΑΜΑ 10.Α.Ο. ΠΗΝΕΙΑΚΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 11.Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΣΩΣΤΙΟΥ

Β΄ TECHNOGLASS ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: 1. Α.Π.Ο ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΑΛΜΩΝΗΣ 2. ΩΛΕΝΙΑΚΟΣ ΩΛΕΝΑΣ 3. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ 4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ 5. ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 6. ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ 7. ΑΟ ΔΟΞΑ ΕΛΑΙΩΝΑ 8. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ 9. ΑΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΑΣ 10. ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ 3 11. ΕΡΜΗΣ ΠΥΡΓΟΥ 12.ΑΛΦΕΙΟΝΙΣ ΑΛΦΕΙΟΥΣΗΣ 13.ΑΕΤΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΗΝΕΙΑΣ 14.Α.Ο. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15.ΑΕΤΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΟΥ 16. ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΑΙΚΩΝ 17.ΑΜΑΛΙΑΔΑ 2008 18. ΜΥΡΣΙΝΑΙΚΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ 19. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ 20.ΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ 21. ΙΦΙΤΟΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ 22.ΑΟ ΚΑΣΤΡΟΥ 23. ΝΕΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ 2017

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εφόσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θ’ αρχίσουν ως εξής:

Η Α1 κατηγορία στις 30, 31 Οκτωβρίου 2021.

Η A2 κατηγορία στις 06, 07 Νοεμβρίου 2021.

Η Β κατηγορία στις 13, 14 Νοεμβρίου 2021.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Το πρωτάθλημα της Α1 (ή περισσότεροι όμιλοι) κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή έξι (16) σωματείων.

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή έντεκα (11) σωματείων.

Το πρωτάθλημα της Β κατηγορίας (ένας ή δύο όμιλοι) την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή όσων σωματείων δηλώσουν συμμετοχή.

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο η έναρξη των πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει με τον προκαθορισμένο αριθμό σωματείων για την συμπλήρωση ή μη του αριθμού των σωματείων θα αποφασίζει η Ε.Ε. της ΕΠΣΗ.

Υποβιβάζονται στην Α2 κατηγορία τρία (3) σωματεία.

Προβιβάζονται από την Α2 κατηγορία στην Α1 το ελάχιστο ένα (1) και το ανώτερο τέσσερα (4) σωματεία ανάλογα με την πορεία των ομάδων μας της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής.  Υποβιβάζονται από την Α2 κατηγορία δύο (2) σωματεία.

Προβιβάζονται από την Β΄ κατηγορία στην Α2 το ελάχιστο ένα (1) και το ανώτερο τέσσερα (4) σωματεία.

  1. Εάν προβιβαστεί ένα (1) σωματείο διεξάγεται αγώνας μπαράζ μεταξύ του πρώτου του κάθε ομίλου και σε περίπτωση ισοπαλίας εφαρμόζονται τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ. 7
  2. Εάν προβιβαστούν δύο (2) σωματεία προβιβάζεται ο πρώτος του κάθε ομίλου.
  3. Εάν προβιβαστούν τρία (3) σωματεία προβιβάζεται ο πρώτος του κάθε ομίλου και ο καλύτερος τρίτος σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ.
  4. Εάν προβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία προβιβάζονται οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Α1ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ PLAY OFFS /PLAYOUTS

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε έναν ή δύο ομίλους θα αποφασιστεί μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων της ως άνω κατηγορίας από την Ε.Π./ΕΠΣΗ, με γνώμονα το νέο πρωτάθλημα να είναι όσο το δυνατότερο συντομότερο και οικονομικότερο, δεδομένης της καταληκτικής ημερομηνίας (18/04/2022) δηλωσης του πρωταθλητή στην ΕΠΟ.

Α2 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Η πρώτη (1η ) ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ Δεν θα διεξαχθούν αγώνες playoffs και οι ομάδες που θα ανέλθουν στην Α1 κατηγορία θα προκύψουν από την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος και τα οριζόμενα από τον ΚΑΠ. ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ Υποβιβάζονται τα δύο τελευταία σωματεία ενδέκατος (11 ος), δέκατος (10 ος) απευθείας.

Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε έναν ή δύο ομίλους θα αποφασιστεί μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων της ως άνω κατηγορίας από την Ε.Π./ΕΠΣΗ.

Όλη η επικαιρότητα