Τουρισμός

Τουρισμός: Το βρετανικό «μπλόκο» απειλεί τους στόχους για τον τουρισμό το καλοκαίρι του 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ
Ακούστε το άρθρο

Απαισιοδοξία στους επαγγελματίες του τουρισμού. Ο Ιούλιος αναδεικνύεται ο κρίσιμος μήνας για να «σωθεί» το φετινό καλοκαίρι.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην αναβαθμίσει τους ελληνικούς προορισμούς στην πράσινη λίστα, γεμίζει ανησυχία τους επαγγελματίες του τουρισμού που βλέπουν τον Ιούνιο να χάνεται και φοβούνται ότι η μειωμένη κίνηση θα συμπαρασύρει και τον Ιούλιο.

Η Βρετανία έχει αποκλείσει ουσιαστικά τις χώρες του Νότου σαν προορισμό για τους πολίτες της, καθώς ζητάει στην επιστροφή τους 10ημερη καραντίνα και αρνητικό μοριακό τεστ.

Τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης φαίνονται ήδη από τις ακυρώσεις πακέτων διακοπών της TUI σε πέντε ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, η TUI ακύρωσε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου ταξιδιωτικά πακέτα λόγω της αβεβαιότητας σε:

-Κροατία
-Κύπρο
-Κρήτη, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Σκιάθο, και Κέρκυρα
-Ιταλία
-Φορμεντέρα, Μαγιόρκα, Ίμπιζα, Μενόρκα και Λα Πάλμα (Ισπανία)

Οι εκτιμήσεις της Πελώνη – Ιούλιο αναμένονται οι περισσότεροι επισκέπτες

Για συντηρητική και σκληρή απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης μίλησε η Αριστοτελεία Πελώνη, που ωστόσο αφορά όλον τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα. Η ίδια προσδιόρισε την καλυτέρευση της εικόνας τον Ιούλιο, ενώ μίλησε και για τις αγορές των ΗΠΑ και της Γαλλίας που εμφανίζουν ενθαρρυντικά σημάδια.

«Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από αγορές, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Γαλλία. Ανοίξαμε πιλοτικά από τα μέσα Μαΐου και είχαμε πει ότι το πρώτο διάστημα είναι δοκιμαστικό. Οι περισσότεροι επισκέπτες αναμένονται από τον Ιούλιο» είπε και συμπλήρωσε ότι «θα είναι πάντως πολύ καλύτερο το φετινό καλοκαίρι από το περσινό. Από 1η Ιουλίου θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο πλέον θα είναι στη διάθεση όλων των χωρών. Εμείς ξεκινήσαμε, μαζί με άλλες έξι χώρες».

Αισιόδοξος ο Θεοχάρης

Αισιόδοξος για την ελληνικό τουρισμό εμφανίστηκε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την τοποθέτησή του στο 9ο συνέδριο Regional Growth Conference στην Πάτρα.

“Οι καινοτόμες ιδέες όπως οι συνέργειες, τα τεστ στα σύνορα, η τήρηση των πρωτοκόλλων βοήθησαν για να κερδηθεί το στοίχημα της ποιότητας στο τουρισμό, κατά την περσινή τουριστική περίοδο και δημιούργησε ένα αίσθημα ασφάλειας, καθώς κανένα τουριστικό κατάλυμα δεν έκανε εκπτώσεις στους υγειονομικούς κανόνες όσο δύσκολο και να ήταν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

O υπουργός τόνισε ότι οι οιωνοί για τη φετινή τουριστική περίοδο είναι καλοί αλλά συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ και ζήτησε τήρηση των πρωτοκόλλων και μαζικό εμβολιασμό “για να έχουμε την «πολυτέλεια» να ανοίξουμε τον τουρισμό”.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα