Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ: Πολίτης σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά στον Έβρο

Οι πληροφορίες για διακινητές μεταναστών και η διάψευση της Αθήνας
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία με τον θάνατο ενός 43χρονου στον Έβρο, με δημοσιεύματα από τη γειτονική χώρα να αναφέρουν ότι σκοτώθηκε από ελληνικά πυρά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην όχθη του ποταμού Έβρου, που αποτελεί φυσικό σύνορο με την Ελλάδα, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Το Αντασαρχανλί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά, βόρεια του Τυχερού.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, το φερόμενο θύμα Μεχμέτ Ντουργκούν καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ, 60 ετών, στην όχθη του ποταμού, όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Σενέρ, που έσπευσε στο κοντινό χωριό όπου ενημέρωσε για το περιστατικό, ο Ντουγκούν πέθανε ακαριαία.

Πάντως, πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ κάνουν λόγο για επεισόδιο μεταξύ διακινητών μεταναστών, ξεκαθαρίζοντας ότι από τις έρευνες της ΕΛΑΣ και του στρατού δεν προκύπτει κάποιος πυροβολισμός από την ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, οι Τούρκοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να προβούν σε διάβημα προς την Ελλάδα, με την Αθήνα να αναμένεται να διαψεύσει επισήμως τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα