Ηλεία Πολιτική

Το έργο Πύργου – Πατρών ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης – Δηλώσεις Ν. Παππά από την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Ότι ένα έργο που ξεκίνησε και «προχώρησε», έχει πλέον βαλτώσει με ανεξήγητη καθυστέρηση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην σημερινή Κυβέρνηση, επεσήμανε κατά την χθεσινή του αυτοψία στο «κομμάτι» της Ολυμπίας Οδού στο Γεράκι Αμαλιάδας, ο βουλευτής – τομεάρχης Μεταφορών & Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας κ. Διονύση Καλαματιανό και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, ο κ. Παππάς τόνισε ότι η καθυστέρηση και τελικά η διακοπή του έργου άρχισε να υφίσταται από τον Ιούλιο του 2019, μιλώντας για ανεξήγητες πολιτικές επιλογές εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.

«Εδώ στο Γεράκι ήταν σε εξέλιξη ένα έργο, το οποίο ξεκίνησε να καθυστερεί από τον Ιούλιο του 2019 και διεκόπη, με κυβερνητική απόφαση, τον περασμένο Μάρτιο.

Μπορούν να δουν όλοι και την πρόοδο των εργασιών. Είναι ένα έργο, στο οποίο και οι απαλλοτριώσεις έχουν γίνει και έχει διαμορφωθεί ο δρόμος και απλώς λείπει το οδόστρωμα.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι έχουν γίνει πολιτικές επιλογές, οι οποίες είναι ανεξήγητες. Η εικόνα εδώ είναι αδιάψευστη. Τα έργα είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται  και οι πολιτικές επιλογές είναι απολύτως ανεξήγητες και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος…», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το έργο είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται…»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ κ. Διονύσης Καλαματιανός ανέφερε ότι η σημερινή Κυβέρνηση με την εικόνα που παρουσιάζει το έργο στο συγκεκριμένο σημείο, δεν μπορεί αρνείται ένα πραγματικό γεγονός: «Τα έργα εδώ είχαν ξεκινήσει και είχαν προχωρήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό. Η αυτοψία η σημερινή, είναι ο καλύτερος μάρτυρας για το ότι το έργο είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Αδιάψευστος μάρτυρας λοιπόν, είναι αυτά τα έργα, που ήδη υπάρχουν και αποδεικνύουν την υλοποίηση του δρόμου, αλλά και 200 οικογένειες από την Αμαλιάδα και την γύρω περιοχή που εργάζονταν σε αυτόν τον δρόμο που κατασκευάζονταν. Η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αρνείται ένα πραγματικό γεγονός», είπε ο κ. Καλαματιανός.

Ευθύνες για την στασιμότητα του έργου επέρριψε στην σημερινή Κυβέρνηση και ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος: «Εδώ είναι «μια εικόνα χίλιες λέξεις». 7 Ιουλίου του 2019, είναι μια ημέρα μνήμης. Να θυμόμαστε όλοι ότι κυβερνάει μια κυβέρνηση που παρέλαβε έργο και παρέδωσε έρημο.

Κι αυτό, σε συνδυασμό με την παροιμιώδη απραξία της Περιφέρειας για την άρση της επικινδυνότητας του υφιστάμενου οδοστρώματος, οδηγεί σε εκατοντάδες αναπήρους και νεκρούς και η Ηλεία «πληρώνει» έναν βαρύτατο φόρο αίματος.

Είναι μια κατάσταση, που είμαστε βέβαιοι ότι ο τομεάρχης Μεταφορών & Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει για μπει ένα τέλος στο ψέμα. Και το πλάνο προς τον νότο και το πλάνο προς τον βορρά αποδεικνύει ότι στις 7 Ιουλίου παραδόθηκε εργοτάξιο και τώρα βρισκόμαστε ανάμεσα στο απόλυτο τίποτα. Είναι ντροπή τους…».

Όλη η επικαιρότητα