Ηλεία

Το δημοτικό σχολείο της Ηλείας που “ντύθηκε” με γκράφιτι (Eικόνες)

Ακούστε το άρθρο

Ένα μεγάλο έργο έφτασε στο τέλος του, όπως αναφέρει ο διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Λάλα Ηλείας, Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος. Η ελληνική μυθολογία ξεδιπλώνεται κυριολεκτικά πάνω στους τοίχους του κτίσματος και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο!

“Στις 10 Μαΐου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Λάλα «ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ» θα αντικρίσουν τη μυθολογία του τόπου τους να ξεδιπλώνεται στην πρόσοψη του σχολείου τους: τον Ηρακλή να κουβαλά στον ώμο του τον Ερυμάνθιο κάπρο, συμβολική εικόνα των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες του ποταμού Ερύμανθου, τον Κένταυρο Φόλο να κυνηγά με το τόξο του στο δρυοδάσος της Φολόης. Όλα αυτά, στον ευλογημένο στη φύση και τη μυθολογία τόπο της Ηλείας, και, ειδικότερα, στον παράδεισο που λέγεται «οροπέδιο της Φολόης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημητρόπουλος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

“Τίποτα από τα παραπάνω δε θα γραφόταν σήμερα, εάν δεν έκαναν το όνειρό μας πράξη ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Ίδρυμα «FOLLOE” του Ηλείου συμπολίτη μας -καταγόμενου από τις Μηλιές» κ.Πάνου Γερμανού, και η καλλιτεχνική ομάδα της URBAN ACT. Όσα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ» κι αν βγουν από τα βάθη της ψυχής μας είναι, πράγματι, απειροελάχιστα, μπροστά στην καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση μιας πρωτόγνωρης για τα σχολικά δεδομένα της Ηλείας πειραματικής διαδικασίας, το οποίο πέτυχε με το παραπάνω, για να απολαμβάνουμε σήμερα τα εξαίσια αισθητικά του αποτελέσματα…” συμπληρώνει.

Δείτε εικόνες από τη “μεταμόρφωση” του σχολείου.

Όλη η επικαιρότητα