Lifestyle Smile

Το διαμέρισμα του Ντέιβιντ Μπόουι στο Μανχάταν πουλήθηκε αντί 16,8 εκατ. δολαρίων

Ακούστε το άρθρο

Κάποιος κοινός θνητός, με πολλά χρήματα, αγνώστων λοιπών στοιχείων προς το παρόν, αγοράζει το διαμέρισμα του Ντέιβιντ Μπόουι στο Μανχάταν αντί 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων

Κάποιος κοινός θνητός, με πολλά χρήματα, αγνώστων λοιπών στοιχείων προς το παρόν, αγοράζει το διαμέρισμα του Ντέιβιντ Μπόουι στο Μανχάταν αντί 16,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το διαμέρισμα του ανθρώπου που έπεσε στη Γη πωλήθηκε μόλις ένα μήνα αφότου τέθηκε προς πώληση σύμφωνα με αρχεία ακινήτων και την StreetEasy.com.

Ο Μπόουι πέθανε το 2016 σε ηλικία 69 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Είχε αγοράσει το διαμέρισμα αντί 3,81 εκατ δολαρίων το 1999. Το ακίνητο έχει επιφάνεια 5.000 τετραγωνικών ποδών και περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά πόδια εξωτερικών χώρων σε τρεις ταράτσες. Βρίσκεται σε κτήριο που κατασκευάστηκε στα τέλη του 1800 και αποτελούσε βάση εργοστασίου σοκολάτας στο παρελθόν. Εχει τέσσερα υπνοδωμάτια και αποκλειστικό ασανσέρ, σαλόνι 56 ποδών, βιβλιοθήκη και κύριο υπνοδωμάτιο 1.000 τετραγωνικών ποδών με τζάκι και dressing room.

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ζούσε στο διαμέρισμα αυτό με τη σύζυγό του Ιμαν –πρώην σούπερ-μόντελ- και την κόρη τους Αλεξάνδρα. Σύμφωνα με το βιβλίο
Forever Stardust: David Bowie Across the Universe, στον Μπόουι άρεσε πολύ να ζει στην περιοχή του SoHo/Nolita, να κάνει βόλτες στο πάρκο της πλατείας Ουάσιγκτον και να τριγυρίζει στα βιβλιοπωλεία της περιοχής. «Ενιωθε οικεία, σχεδόν ανώνυμος ανάμεσα στους Νεουορκέζους, υπερβολικά cool για να προβάλει την εικόνα του star,» ανέφερε το βιβλίο.

Ο Βρετανός μουσικός έγινε είδωλο της νεολαίας στη δεκαετία του 1970 με την glam-rock περσόνα του Ziggy Stardust. Η καριέρα του ωστόσο σημαδεύτηκε από τις διαρκείς αλλαγές μουσικού στιλ, αποτέλεσμα των διαρκών προσωπικών αναζητήσεων του πολυσχιδή καλλιτέχνη που άφησε τεράστιο στίγμα στην παγκόσμια μουσική σκηνή με τραγούδια όπως «Ashes to Ashes», «Life on Mars», «Heroes» και πολλά άλλα. Ο Μπόουι, γνωστός για τις προχωρημένες ιδέες του, ήταν ο πρώτος μουσικός που εξέδωσε ομόλογα με βάση τα τραγούδια του.

Το ακίνητο ανήκει σε καταπίστευμα που συνδέεται με την περιουσία του.

Πηγή: ot.gr

Όλη η επικαιρότητα