Ποδόσφαιρο

Το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Πανηλειακός θρηνούν τον Αντώνη Γεωργιάδη

Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βυθίστηκε τη Δευτέρα ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και η οικογένεια του Πανηλειακού, τον σύλλογο που οδήγησε σε ένδοξες στιγμές την τριετία 1993-1996 όπου και έκλεισε την προπονητική του καριέρα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο πρώην ποδοσφαιριστής και προπονητής, Αντώνης Γεωργιάδης και έχοντας ταλαιπωρηθεί από αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το Μάρτιο του 1996 στην Εθνική Οδό στο ύψος της Κακιάς Σκάλας επιστρέφοντας με το ΙΧ του στον Πύργο, από το οποίο αποκόμισε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, καθώς και πολλαπλές κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα. Αυτός ο σοβαρότατος τραυματισμός κράτησε τον Γεωργιάδη στο νοσοκομείο για τέσσερις μήνες, τους δύο εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ επέφερε το τέλος της προπονητικής του καριέρας, αφού του κληροδότησε μόνιμα προβλήματα υγείας.

Ο εκλιπών υπήρξε ποδοσφαιριστής της μεγάλης Δόξας Δράμας τη δεκαετία του ’50 και ξεκίνησε από τα 31 τη μεγάλη καριέρα προπονητή που ακολούθησε στη συνέχεια.

Κατά τη διάρκειά της καθοδήγησε πολλές ομάδες (συμπεριλαμβανομένων Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Άρη εκτός του Πανηλειακού), βρέθηκε στο τιμόνι της Εθνικής την τριετία 1989-1992, ενώ κατέγραψε τις περισσότερες παρουσίες από οποιονδήποτε άλλον Έλληνα τεχνικό σε πάγκους (586 συνολικά).

Όλη η επικαιρότητα