Ηλεία

Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως βραβεύθηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό Make A Wish Greece για το διαγωνισμό Αστέρι Της Ευχής

Ακούστε το άρθρο

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του δήμου Ζαχάρως βραβεύτηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά  στο σχολικό διαγωνισμό Αστέρι της Ευχής στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του φιλανθρωπικού οργανισμού Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος κατακτώντας δύο βραβεία: το Γενικό Ειδικό Βραβείο, καθώς και το 2ο βραβείο παραγωγής βίντεο! Φέτοςη απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε μέσωδιαδικτύου λόγω των υγιεινομικών περιορισμών με τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, Γιάννη Μπιτζούνη να δίνει το παρόν σε αυτήν την ιδιότυπη, αλλά άκρως συγκινητική διαδικασία. Τις χρονιές 2017 και 2018, το ΚΔΑΠ Ζαχάρως διακρίθηκε στην 1η θέση του διαγωνισμού στην κατηγορία παραγωγής βίντεο, ενώ το 2019 διακρίθηκε με το Γενικό Ειδικό Βραβείο και την 3η θέση στην κατηγορία παραγωγής βίντεο. Η μακροχρόνια συμμετοχή, οι πρωτοποριακές ιδέες, τα κινηματογραφικά πλάνα σε εξωτερικούς χώρους και οι ξεχωριστοί συμμετέχοντες ξεπερνούν πλέον τα όρια του συμβατού για ένα σχολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και καθιστούν το ΚΔΑΠ Ζαχάρως  ως μία δομή πρότυπο δίπλα στηντοπική οικογένεια.

Όσον αφορά το βίντεο:

“Στο κουτί της Πανδώρας υπήρχαν εγκλωβισμένα όλα τα «κακά». Υπήρχε όμως και η ελπίδα. Ήταν το μόνο που κατάφερε να συγκρατήσει η Πανδώρα. Το μόνο που κατάφερε να συγκρατήσει ο άνθρωπος για να καταφέρει να συνεχίσει μέσα στις αντιξοότητες και να ατενίσει θετικά το μέλλον. Η ελπίδα ταξιδεύει παντού. Έρχεται από μακριά, είναι δίπλα μας, την εκπέμπουμε με τις ευχές μας. Δίνει νόημα στη ζωή μας, αισιοδοξία, δύναμη και σιγουριά στον εαυτό μας, στον άλλο άνθρωπο. Την εκφράζουμε με πράξεις αγάπης, συμπαράστασης, έμπρακτης βοήθειας και συναδέλφωσης. Είναι ύψιστη ανθρώπινη αρετή και δικαιώνει την ύπαρξη μας, είναι το στήριγμά μας στη ζωή.

Τα παιδιά κατασκευάζουν χάρτινα καραβάκια, έτοιμα να ταξιδέψουν μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ελπίδας με τα Αστέρια Ευχής. Με αφετηρία τη Λίμνη Καϊάφα τα χάρτινα καραβάκια θωρακισμένα από αγάπη και γεμάτα με παιδικά όνειρα ξεκινούν το ταξίδι τους κάτω από τα αστέρια, αψηφώντας το χρόνο, τις φουρτούνες και τις σειρήνες που θα συναντήσουν στη διαδρομή τους. Έτσι, φτάνουν παντού, από την Καλαμάτα έως τη μακρινή Βαρκελώνη, όπου οι αποδέκτες τους τα ξαναρίχνουν στη θάλασα με σκοπό το μήνυμα να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο από άκρη σε άκρη. Ένα από αυτά φτάνει και στα χέρια της Μάρας Δαρμουσλή, που επιβεβαιώνει ότι όλα τα καράβια βρήκαν λιμάνι και δίνει σήμα για την επιστροφή στη βάση τους. Έτσι, τα παιδιά χαρούμενα πια, αφού το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας απλώθηκε από άκρη σε άκρη σε όλο τον κόσμο, φωτίζουν την παραλία της Ζαχάρως με πολύχρωμους καπνούς, αερόστατα και φαναράκια για να γυρίσουν τα καράβια εκεί από όπου ξεκίνησαν σημαίνοντας το επιτυχές κλείσιμο ενός κύκλου αλληλεπίδρασης μηνυμάτων που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο, γεμάτο με παιδικά χαμόγελα.”

Στη δημιουργία του βίντεο συνέβαλλαν η  δημοτική κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Ζαχάρως, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ Ζαχάρως και εκπαιδευτικός υπεύθυνος της πρωτοβουλίας, Γιάννης Μπιτζούνης, η εκπαιδευτικός Αγγελική Παντή, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ζαχάρως, η δημοσιογράφος Σόνια Καζόνι, η δημοσιογράφος Γωγώ Κομπότη, το μοντέλο Αναΐς Μαυράντζα και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως, Χριστίνα Αντωνοπούλου και Μαριφαίη Γουργούλη. Το βίντεο επιμελήθηκαν οι Προκόπης και Σπύρος Μανουσόπουλος, ενώ φιλική καλλιτεχνική συμμετοχή είχε η animator Αφροδίτη Μπιτζούνη. Φιλική συμμετοχή στο βίντεο έχει η ηθοποιός και μοντέλο, Μάρα Δαρμουσλή. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια των γονέων των παιδιών και της Διονυσίας Νικολοπούλου.

Τα γυρίσματα έγιναν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στη Λίμνη Καϊάφα, στο Λιμάνι της Βαρκελώνης, στην παραλία Ναυαρίνου της Καλαμάτας, στη Βουλιαγμένη Αττικής, στο Golden Hall στο Μαρούσι, καθώς και στην παραλία Ζαχάρως. Τα τραγούδια που ακούγονται είναι το «I Follow Rivers», το «Dance monkey» και το «Home Again».

Όλη η επικαιρότητα