Ελλάδα

Το λαθρεμπόριο καυσίμων και το ξέπλυμα με τα… σουβλάκια

Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ περίεργη υπόθεση διερευνά τους τελευταίους μήνες η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πρωταγωνιστές της φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να είναι ένας παλιός γνώριμος των αρχών από τη δράση του στα λαθραία καύσιμα κι ένας επιχειρηματίας της εστίασης.

Παράλληλα, στο κύκλωμα εμπλέκονται αρκετά ονόματα που λειτουργούν ως «αχυράνθρωποι» και «αυτοφωράκηδες».

Τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως από την συγκεκριμένη έρευνα «φωτογραφίζουν» τον επιχειρηματία από τον χώρο της εστίασης, ο οποίος φαίνεται να χρησιμοποιεί τα μαγαζιά του για ξέπλυμα των κερδών.

Μέσω δηλαδή των καταστημάτων εστίασης ασπρίζουν το μαύρο χρήμα από τα καύσιμα και εκεί καταλήγουν όλες οι εκτιμήσεις των αρχών.

Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της Δίωξης, η έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων θα «τραβήξει» χρονικά, αφού εκτός από τον εστιάτορα και τον πρατηριούχο, υπάρχουν και αρκετοί άλλοι αχυράνθρωποι και μπροστινοί που έχουν μπει στο κύκλωμα για να ζαλίζουν το χρήμα με θολές διαδρομές.

Συμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb. gr η συγκεκριμένη υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων επανήρθε στο στόχαστρο της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος μετά την μεγάλη έφοδο των διωκτικών αρχών σε αποθήκες καυσίμων στον Ασπρόπυργο.

Ο άνθρωπος που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών διατηρούσε πρατήριο καυσίμων στο οποίο είχε σημειωθεί φονική έκρηξη πριν από χρόνια.

Ο ίδιος άνθρωπος απασχολεί εδώ και χρόνια τις αρχές αφού φέρεται να είχε στήσει μέχρι και ανύπαρκτη μη καταχωρημένη στο Υπουργείο Ανάπτυξης, εταιρεία εμπορίας καυσίμων.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ακόμα ένα άτομο που εδώ και χρόνια κινείται στο χώρο της νύχτας και το όνομά του έχει εμπλακεί στην λεγόμενη Greek Mafia και σε αυτόν φαίνεται να ανήκουν τα φορτηγά που μετέφεραν τα λαθραία καύσιμα.

via

Όλη η επικαιρότητα