Categories: Αθλητισμός

Το «ντοκιμαντέρ» της καριέρας του Εμμανουήλ Καραλή που σφράγισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Share

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρέθηκε από την κορυφή του κόσμου στο να νιώθει ότι το τέλος της αθλητικής του καριέρας πλησιάζει λόγω τραυματισμού.

Σήμερα, θέτει νέους στόχους & κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας σε κλειστό και Ανοικτό στίβο, Βαλκανιονίκης ενώ σφράγισε και την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η «Πατρίς σπορ» σας παρουσιάζει το… ντοκιμαντέρ της ζωής και της καριέρας του Πυργιώτη επικοντιστή του Απόλλωνα Πύργου.

Η κατάρριψη του Παγκόσμιου Ρεκόρ Εφήβων

«To 2018, έσπασα το ρεκόρ στο Παγκόσμιο Εφήβων. Η αλήθεια είναι πως για ένα παιδί της ηλικίας μου να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου είναι συγκλονιστικό. Ένιωσα για μερικά λεπτά τόσο δυνατά συναισθήματα που δεν θα ήταν υπερβολή αν πω πως αν μπορούσα θα αγκάλιαζα όλους τους φιλάθλους στην κερκίδα έναν-έναν γιατί με την θετική τους ενέργεια και το χειροκρότημά τους με ανέβασαν ακόμα ποιο ψηλά. Τους ευχαριστώ και όπως κάθε αθλητής τους χρειαζόμαστε να είναι δίπλα μας για να μας δίνουν δύναμη».

Ο δύσκολος τραυματισμός

«Η πρώτη σκέψη ήταν “και τώρα τι κάνουμε;”. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω με λόγια τις σκέψεις και τους φόβους μου. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά. Ένιωσα να χάνεται η γη από τα πόδια μου, ένιωσα ανήμπορος ακόμα και να περπατήσω και το χειρότερο ήταν ότι είδα στα μάτια πολλών το “αθλητικό τέλος μου”. Αυτό είναι το χειρότερο. Αλλά…»

Οι στόχοι για το μέλλον

«Οι στόχοι μου είναι μακροπρόθεσμοι, κάνω σταθερά και σωστά βήματα, δεν βιάζομαι. Ξεκινάω πρώτα με την υγεία μου που πρέπει να προσέχω για να μπορώ να αποδώσω το μέγιστο. Έχω έναν προπονητή, τον Κ.Παναγιώτη Συμεωνίδη, που δίνει μεγάλη σημασία στην τεχνική γιατί μέσω αυτής θα πάμε ψηλά. Αγωνιστικά, ο στόχος μου είναι να έχω μια καλή παρουσία σε κάθε σημαντική διοργάνωση».

Μια τυπική μέρα στη ζωή του Εμμανουήλ

«Ξυπνάω πολύ νωρίς για να κάνω την πρωινή μου προπόνηση. Μετά παρακολουθώ τα μαθήματα της σχολής μου, που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και προσπαθώ να είμαι πολύ συνεπής γιατί θεωρώ ότι η μόρφωση που παίρνω με εξελίσσει όχι μόνο στο αντικείμενο που με ενδιαφέρει αλλά και ως ένα καλύτερο άνθρωπο στην κοινωνία.

Το μεσημέρι ξεκουράζομαι και επικοινωνώ με τους συνεργάτες της εταιρίας με τα ρούχα που έχω δημιουργήσει FlyManoloFly για ενημέρωση. Το απόγευμα έχω την δεύτερη προπόνηση που τελειώνει γύρω στις 9 το βράδυ. Φαγητό, ύπνος και όχι διασκέδαση».

Οι “σύμμαχοί” του στη διαδρομή

«Για έναν αθλητή κάποιου επιπέδου είναι πολλές οι υποχρεώσεις που έχει καθημερινά και είναι δύσκολο να ανταποκριθεί . Εγώ προσωπικά είμαι πολύ τυχερός γιατί οι γονείς μου προέρχονται από τον αθλητικό χώρο και γνωρίζουν τους τρόπους για να μου κάνουν την καθημερινότητά μου πιο εύκολη.

Η μητέρα μου είναι ο φύλακας άγγελός μου καθώς βοηθά τόσο στην ηρεμία της οικογένειας, όσο και στην εξέλιξή μου. Μεγάλο ρόλο παίζουν και οι παιδικοί μου φίλοι γιατί μου εξασφαλίζουν την χαλαρότητα και την ανεμελιά της ηλικίας μας και έχουμε τους δικούς μας κώδικες».