Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου

Ακούστε το άρθρο

Να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ φορέων ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, ώστε το εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου να ενισχυθεί από χρηματοδοτικά μέσα που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, όπως την μετέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Οι εξελίξεις στην ΕΒΟ Αιγίου απασχόλησαν προ ημερησίας διατάξεως την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

“Η αλήθεια είναι ότι το δράμα αυτών των ανθρώπων δεν είναι σημερινό. Έρχεται από το παρελθόν, από τότε που κάποιοι αποφάσισαν ότι 36 ανθρώπους θα είναι όμηροι. Κανένας όμως τότε δεν φώναξε. Πρέπει να σήμερα να ομολογήσουμε, είτε ότι αργήσαμε να αντιδράσουμε, είτε πέσαμε θύματα κεντρικών πολιτικών που τότε ασκήθηκαν και σήμερα μπορεί να συνεχίζονται” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Κατά τη συνεδρίαση που μεταδόθηκε ζωντανά (live streaming) ο Αντιιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος μετέφερε τον προβληματισμό που κατατέθηκε στον Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας για το μέλλον του εργοστασίου και αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προέβη η Περιφερειακή Αρχή για το εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου.

Κατανοούμε την ανησυχία των εργαζομένων, συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση και αναμένουμε την επίσημη θέση της Κυβέρνησης. Ζητάμε ξεκάθαρο πλάνο βιωσιμότητας του εργοστασίου με αύξηση των θέσεων εργασίας και είμαστε εδώ να βάλουμε πλάτη μέσω των χρηματοδοτικών μας εργαλείων για την εμβληματική διατήρηση και ανεξαρτητοποίηση της εθνικής μας πολεμικής μηχανής απ΄ενα εργοστάσιο που θα παράγει σταθερά την άμυνά μας, παράγοντας προϊόντα χρήσιμα και υποστηρικτικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις”, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε στην έκδοση ψηφίσματος τασσόμενο υπέρ της διατήρησης των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου.

Όλη η επικαιρότητα