Αρκαδία

“Το ταξίδι ενός έθνους” | Επισκέψιμο το Ψηφιακό Έκθεμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Ψηφιακό Έκθεμα “Το ταξίδι ενός έθνους” στο Αποστόλοπουλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. Θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και οι ώρες λειτουργίας είναι 10:00 με 14:00 και 17:30 με 20:30, καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου ευχαρίστησε το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλος και ιδιαίτερα τον Χρυσό Χορηγό κ. Νίκο Μελή που χάρη σε αυτόν το Έκθεμα λειτουργεί στην πόλη μας.

Η κυρία Δέσποινα Μουζάκη ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης και τόνισε ότι μέσα από το Έκθεμα ζωντανεύει η Ιστορία της Επανάστασης με έναν τρόπο ελκυστικό για παιδιά και μεγάλους.

Το Ψηφιακό Έκθεμα συνδυάζει τα ιστορικά τεκμήρια (ζωγραφικούς πίνακες και γκραβούρες που συντίθενται μαζί με τεχνητά δημιουργημένα ψηφιακά περιβάλλοντα και στοιχεία, δισδιάστατης αλλά και τρισδιάστατης απεικόνισης) με την αφήγηση που βασίζεται στα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο οποίος γίνεται ο προσωπικός μας ξεναγός στην ιστορία.

Πρόκειται για μία “νέου τύπου” έκθεση, η οποία περιλαμβάνει διαφορετικά “πολυμεσικά” ψηφιακά εκθέματα που εξιστορούν με συναρπαστικό τρόπο τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του Μοριά και της πατρίδας

• Στην Τρίπολη θα ζωντανέψει η έγχρωμη λιθογραφία του Peter von Hess (1792-1871),

“Ο Παναγιώτης Κεφάλας υψώνει τη σημαία της ελευθερίας στα τείχη της Τριπολιτσάς”, η οποία είναι ευγενική παραχώρηση του Μουσείου Μπενάκη.

Όλη η επικαιρότητα