Ηλεία

Το τραίνο «σφυρίζει» στην Ανδραβίδα

Ακούστε το άρθρο

Ο Βασίλης και ο Δημήτρης υλοποίησαν την ιδέα της Άγγελας Τζιούμα

Δύο νέοι άνθρωποι, από την Ανδραβίδα και το Νιοχώρι, ένωσαν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και δημιούργησαν ένα τρένο από τα παλιά στον άψυχο τοίχο του σταθμού του ΟΣΕ στην Ανδραβίδα.

Την ιδέα για το υπέροχο γκράφιτι είχε η δραστήρια τοπική σύμβουλος Άγγελα Τζιούμα και εκτελεστές της ιδέας ο 39χρονος ιδιοκτήτης του “Tattoo Moral” Βασίλης Βαρβαρέσος και ο συνεργάτης του 25χρονος artist Δημήτης Παπαχρήστος από το Νιοχώρι Κυλλήνης. Οι δύο νέοι δούλεψαν εθελοντικά συνολικά 8 ώρες και σε δύο μέρες-καιρού επιτρέποντος- ολοκλήρωσαν την ιδέα που πραγματικά εντυπωσιάζει. Σε χρωματα γκρί-λευκό, με ειδικά χρώματα απέδωσαν στον τοίχο σχεδόν σε πραγματικές διαστάσεις ένα τραίνο που έβλεπαν από παλιά φωτο. Το αποτέλεσμα: τόσο καταπληκτικό που νομίζεις ότι …σφυρίζει!

Το τραίνο της βιβλιοθήκης

Σε ανάρτησή της η κ. Άγγελα Τζιούμα αναφέρει: “Τα τρένα που φύγαν,αγάπες μου πήρανε, ερείπια άφησαν … σταθμό χορταριασμένο και ξεχασμένο στη μοίρα του. Την τέχνη του Grafiti, μια πολυσυζητημένη τέχνη του δρόμου με σπρέυ και χρώματα, επιλέξαμε εμείς για να διακοσμήσουμε το ερειπωμένο κτίριο του ΟΣΕ της Ανδραβίδας. Ο κατάλληλος άνθρωπος, ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ταλαντούχος στο είδος του, με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, άρχισε να διακοσμεί τον ένα του τοίχο με την είσοδο ενός τρένου στο σταθμό. Όλη η ομάδα, η Αγγέλα, η Μαλένα, ο Νίκος, ο Δημήτρης και η Έλενα με τις οδηγίες του Βασίλη, πιάσαμε δουλειά”.

Και την ανάρτησή της η κ. Άγγελα την τελειώνει με ένα όμορφο τραγούδι της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού: “Δως μου χέρι να πιαστώ/ να πιαστώ, να κρατηθώ,ένα γέλιο, μια ματιά/κι ανασταίνετ’ η καρδιά”.Πράσινο φως από το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την επαναλειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης Ανδραβίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος έχει επιλεγεί για να αναβιώσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ανδραβίδας. Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης αποφασίστηκε η αξιοποίηση της δημοτικής βιβλιοθήκης στο χώρο του σταθμού του ΟΣΕ στην Ανδραβίδα.

Από τους δημοτικούς συμβούλους κατατέθηκαν προτάσεις για την αξιοποίηση του χώρου με έμφαση το σεβασμό του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη πράσινου γύρω από το σταθμό. Το κτίριο του σταθμού, σύμβολο της πόλης, θα αποκτήσει και πάλι ζωή, θα παραδοθεί στους πολίτες της Ανδραβίδας και θα αποτελέσει εστία πολιτισμού για όλους. Πίσω από την πρωτοβουλία αυτή υπενθυμίζουμε ότι βρίσκεται η τοπική σύμβουλος κ. Άγγελα Τζιούμα που ανέλαβε δράση ώστε η Δημοτική Βιβλιοθήκη να αναβιώσει στο παλιό κτίριο του ΟΣΕ που όμως σήμερα όχι μόνο δεν είναι παλιό αλλά κεντρίζει και τα βλέμματα πολλών.

Όλη η επικαιρότητα