Κόσμος

Το τραγικό δίλημμα μιας μητέρας: Μπορεί να σώσει μόνο ένα από τα δυο παιδιά της

Ακούστε το άρθρο

Η Sarah Bingham μια μητέρα με δύο παιδιά στην Βρετανία ζει μια απίστευτη τραγωδία. Ο γιος της Νoah 20 ετών και η κόρη της, Ariel, 16 ετών έχουν την ίδια σπάνια γενετική κατάσταση που έχει προκαλέσει πρόβλημα στην υγεία τους και πρέπει να κάνουν μεταμόσχευση στα νεφρά. Η γυναίκα μπορεί να δώσει μονάχα σε ένα από τα δυο παιδιά το νεφρό της.

Όπως δήλωσε η 48χρονη στο BBC το «μητρικό ένστικτό» της λέει να δώσει και τα δυο της νεφρά αλλά προφανώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. Το ευχάριστο στην όλη ιστορία είναι πως όταν δημοσιοποίησε τη δύσκολη κατάστασή της, η ανταπόκριση του κόσμου που έσπευσε να βοηθήσει ήταν πραγματικά τεράστια.

“Το τηλέφωνό μου δεν σταμάτησε όλη μέρα να χτυπά. Κάποιοι προσφέρονται να δωρίσουν το νεφρό τους, εάν είναι συμβατοί άλλοι καλούν για υποστήριξη άλλοι ήθελαν να δώσουν ακόμα και χρήματα.

Αρχικά η μητέρα είχε προγραμματίσει τη μεταμόσχευση του νεφρού της στην κόρη της. Σύντομα όμως, και πριν η επέμβαση πραγματοποιηθεί, ο γιος της εμφάνισε και εκείνος ανεπάρκεια. Η μάνα βρέθηκε στο δίλημμα τα όργανά της ήταν συμβατά και με τα δυο της παιδιά, δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει.

“Χαίρομαι πραγματικά που ιστορία μας βοηθά στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την νεφρική ανεπάρκεια και εύχομαι καμία οικογένεια να μην περάσει αυτό που ζούμε εμείς” αναφέρει η 48χρονη, η περιπέτεια της οποίας, όπως όλα δείχνουν, θα έχει αίσιο τέλος

Όλη η επικαιρότητα