Αχαϊα

Το χρονικό της επεισοδιακής επίσκεψης Πέτσα στην Πάτρα

Ακούστε το άρθρο

 Ενωμένοι οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο και Έμποροι ζήτησαν να ανοίξουν τα καταστήματα στην Αχαΐα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και με θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας, οι δύο λύσεις που θα προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η έκτακτη οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, είτε το άνοιγμα με τη μέθοδο click-away. Τις αποφάσεις αναμένεται να πάρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ανακοινωθούν πιθανότατα σήμεα το απόγευμα.

Το χρονικό της επίσκεψης Πέτσα
Ο Στέλιος Πέτσας έφτασε στην Πάτρα λίγα λεπτά μετά τις 09:00 το πρωί της Κυριακής. Κατευθύνθηκε στο δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Ο δήμαρχος Πατρέων, ζήτησε από τον υπουργό να ανοίξουν τα καταστήματα στην Πάτρα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με αυστηρά υγειονομικά μέτρα.

Έξω από το Δημαρχείο υπήρξε πλήθος συγκεντρωμένων, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά του Στέλιου Πέτσα για την απόφαση της κυβέρνησης, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό του από το χώρο.

Αμέσως μετά, ο υπουργός κατευθύνθηκε στοπ Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου είχε σύσκεψη με τον Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, εκπροσώπους των εμπόρων και άλλων φορέων. Στη σύσκεψη έδωσαν το παρόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας άρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας και Άγγελος Τσιγκρής.

via

Όλη η επικαιρότητα