Αποδράσεις Αρκαδία

Το χωριό στην ορεινή Αρκαδία που θα σας κλέψει την καρδιά

Ακούστε το άρθρο

Η ορεινή Αρκαδία έχει πολλές επιλογές για όσους επιθυμούν μια φθινοπωρινή απόδραση. Άλλωστε τα χωριά της είναι μικρά στολίδια που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Ένα από αυτά είναι και το Βαλτεσινίκο, που μπορεί να μη φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τους δημοφιλείς προορισμούς, αλλά όταν το ανακαλύψετε, θα σας κλέψει την καρδιά.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από την Τρίπολη και κρύβει πολλές εκπλήξεις σε όσους αποφασίσουν να το επιλέξουν για την επόμενη εξόρμησή τους.

Το πανέμορφο φυσικό τοπίο που το περιβάλλει –το χωριό είναι κρυμμένο ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση του Μαινάλου στη βόρεια πλευρά του βουνού– το παραδοσιακό του ύφος αλλά και η εκπληκτική θέα που προσφέρει στα βασικά θέλγητρά του που κερδίζουν τις εντυπώσεις και τον επισκέπτη.

Πρόκειται για έναν παραδοσιακό οικισμό με γραφικά, πέτρινα, σπίτια, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, παραδομένο στην καταπράσινη «αγκαλιά» του Μαινάλου, σε απόσταση 20 χλμ. από τη Βυτίνα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της Επανάστασης του ’21, αποτέλεσε ορμητήριο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Από τα πιο σημαντικά και εντυπωσιακά κτίσματα στο χωριό, εκείνο που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Στα όσα αξίζει να δει κανείς λίγο έξω από αυτό τα ερείπια αρχαίας πόλης, ναού και μυκηναϊκών τειχών που ανακαλύφθηκαν στη θέση Λενικά.

Σύμφωνα με τις ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Εταιρείας ο ναός χρονολογείται από τον 7ο αι. π.Χ. αιώνα, ενώ είναι αφιερωμένος στη θεά Άρτεμη.

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα