Ελλάδα Κινηματογράφος

Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί και ψηφιακά

Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Δράμας 2020, επιστρέφει με ανακούφιση στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, και ανυπομονεί να υποδεχθεί το κοινό του στον θερινό κινηματογράφο Αλέξανδρο, τα Ολύμπια και το Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά, θα στηθεί ένα Drive-in δίπλα στο Γήπεδο Κραχτίδη (το κλειστό γυμναστήριο της Δράμας).

Δεδομένων ωστόσο των νέων πρωτόγνωρων συνθηκών της πανδημίας, το Φεστιβάλ Δράμας προσφέρει στο κοινό του, για πρώτη φορά στην ιστορία του, και την δυνατότητα online θέασης όλου του φετινού προγράμματός μέσα από τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του στην οποία οδηγεί η επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ (https://www.dramafilmfestival.gr/) μέσω της επιλογής Online Festival: https://www.dramafilmfestival.gr/disff43-online/

Πιο αναλυτικά:

*Για πρώτη φορά, η διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας γίνεται διαθέσιμη στο ελληνικό κοινό και μπορεί ο καθένας, με ένα μόνο email, να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό δωρεάν και να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ online.
*Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ταινίες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ (και στα τρία διαγωνιστικά προγράμματα), θα μπορούν να γνωρίσουν τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές τους και φυσικά να δουν όλες τις ταινίες (όποιες από τις 89 επιλέξουν).
*Θα μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας για το βραβείο του κοινού (Audience award) και για τα τρία διαγωνιστικά προγράμματα του φεστιβάλ (επιτρέπεται μία μόνο ψήφος, για κάθε διαγωνιστικό πρόγραμμα, για κάθε μοναδικό χρήστη).
*Θα έχουν την δυνατότητα να αφήσουν τα σχόλιά τους για κάθε ταινία και να συνομιλήσουν διαδραστικά με άλλους χρήστες (τα emails των χρηστών δεν εμφανίζονται, ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους).
*Θα παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση (Live streaming) τις σημαντικότερες στιγμές του Φεστιβάλ, όπως τις τελετές έναρξης – λήξης, την απονομή βραβείων, ομιλίες,  masterclasses κλπ, καθώς και το Pitching Lab που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά.
*Θα έχουν την επιπλέον δυνατότητα να δουν επιλεγμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνικό animation. Από την εκπαίδευση στην επαγγελματική παραγωγή μικρού μήκους», στην ενότητα Focus on Animation.
* Και βέβαια θα έχουν πρόσβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο, για πρώτη φορά, θα είναι προσβάσιμο για κάθε Έλληνα, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που θέλει να το παρακολουθήσει.
*Ας σημειωθεί πως για όσους χρήστες ζουν εκτός Ελλάδος, είναι απαραίτητη ειδική άδεια από τους διοργανωτές και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα