Αγροτικά Ηλεία

Το 60% βιομηχανικής τομάτας έχει παραληφθεί από τα εργοστάσια της Ηλείας

Ο κ. Βαλιανάτος εξέφρασε την ελπίδα οι καιρικές συνθήκες να μην τα… «μουσκέψουν».
Ακούστε το άρθρο

Το 60% της βιομηχανικής τομάτας έχει παραδοθεί στα δύο εργοστάσια της Ηλείας, γνωστοποιεί μέσω της εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος.

Ο κ. Βαλιανάτος εξέφρασε την ελπίδα οι καιρικές συνθήκες να μην τα… «μουσκέψουν» ώστε να ολοκληρωθεί η παράδοση του προϊόντος χωρίς προβλήματα και απώλειες, μιας και οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν ήδη πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα.

Όπως ανέφερε την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση της Ομάδας Παραγωγών θα έχει συνάντηση με στελέχη του ΕΛΓΑ Πάτρας σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν βιομηχανική τομάτα αλλά και Κορινθιακή σταφίδα από τον καύσωνα. Παραλαβή σταφίδας και… υπουργός Από την ερχόμενη εβδομάδα η Ομάδα Παραγωγών θα ξεκινήσει την παραλαβή Κορινθιακής σταφίδας.

Παράλληλα, ετοιμάζει «φάκελο» για την αναδιάρθρωση της Κορινθιακής σταφίδας και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε ο κ. Βαλιανάτος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η αναδιάρθρωση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις Ομάδες Παραγωγών.

Πάντως Ομάδα Παραγωγών και παραγωγοί Κορινθιακής σταφίδας αναμένουν έστω και την τελευταία στιγμή απάντηση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα αποθέματα της Παναιγιαλείου Ένωσης, που ουσιαστικά «εμποδίζουν» τις φετινές ποσότητες, κάτι που επισημάνθηκε και στην προ ημερών συνέλευση στην Αμαλιάδα. «Αναμένουμε απαντήσεις, όμως η Ομάδα Παραγωγών ετοιμάζεται να παραλάβει και σταφίδα. Η παραλαβή θα γίνεται κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά κάτι πρέπει να γίνει με τα αποθέματα…», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος

Όλη η επικαιρότητα