Ψυχαγωγία

«Το Cobra Kai δεν πεθαίνει ποτέ»: Η ιστορία του καινούριου κύκλου που καθηλώνει τους φαν

Ακούστε το άρθρο

Όταν ανακοινώθηκε πως η 3η σεζόν του Cobra Kai θα είναι αποκλειστικό του Netflix πολλοί ίσως να προβληματίστηκαν. Βλέποντας σερί και τις 3 σεζόν μπορούμε να πούμε πως η νέα σεζόν όχι μόνο δεν υστερεί σε κάτι αντιθέτως πάει τα πράγματα και ένα βήμα παραπέρα.

Όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr, η ιστορία της 3ης σεζόν ξεκινά λίγες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα του φινάλε της 2ης. Μέσα σε αυτές τις μέρες αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει και οι εξελίξεις βρίσκουν τους χαρακτήρες εντελώς απροετοίμαστους με τον Johnny να είναι αυτός που δυσκολεύεται παραπάνω να αντιμετωπίσει όσα συνέβησαν και να ζήσει την νέα πραγματικότητα.

Ο Miguel παλεύει να ξυπνήσει από το κώμα κάτι που καταφέρνει όπως μας είχε μαρτυρήσει και το Trailer η αληθινή μάχη όμως τότε ξεκινά. Στο μεταξύ ο Daniel παλεύει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική του ζωή και το καράτε ενώ το Cobra Kai κάτω από την κυριαρχία του Kreese έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος για μικρούς και μεγάλους. Η σεζόν έχει γρήγορη ροή και δεν κολλάει σε ένα μόνο πρόβλημα. Αντιθέτως δίνει τον απαραίτητο χρόνο σε κάποια πράγματα να συμβούν δίνοντας και την απαραίτητη δράση που χρειάζεται το κάθε επεισόδιο.

Υπάρχουν μερικά πιο χαλαρά επεισόδια στα οποία όμως στήνονται οι βάσεις για την συνέχεια και αναπτύσσουν τους χαρακτήρες της σειράς. Μιλώντας για τους χαρακτήρες, η 3η σεζόν του Cobra Kai τους ωρίμασε αρκετά σε αυτό ρόλο παίζουν τα τραγικά γεγονότα του φινάλε της 2ης σεζόν αλλά και οι προσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων και η προϊστορία τους. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι όλοι στάθηκαν σαν ενήλικες στις περιστάσεις και ενώ ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Johnny Lawrence και Daniel LaRusso δεν χάθηκε σίγουρα δεν ήταν αυτή η ανώριμη στάση που επικρατούσε μέχρι τώρα στην σειρά.

Το Cobra Kai μας έχει συνηθίσει σε Cameos από το Karate Kid και η 3η σεζόν δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν θα αποκαλύψω ποιοι χαρακτήρες επιστρέφουν αλλά θα πω πως παίζουν τεράστιο ρόλο στο να κλείσουν κάποιες ιστορίες και να προχωρήσουν κάποιες άλλες. Σίγουρα η συγκίνηση σε αυτά τα reunions είναι μεγάλη! Ο Kreese είναι ο μεγάλος κακός αυτής της σεζόν και επίσημα και η σειρά κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάπτυξη του μαθαίνοντας μας μέχρι και πράγματα από το παρελθόν του που δεν γνωρίζαμε.

Όλα αυτά οδηγούν σε μια τριμερής σύγκρουση ανάμεσα σε Johnny, Daniel και Kreese που κλιμακώνεται σταδιακά μέχρι το Finale, το οποίο προσφέρει στιγμές που κάποιοι μπορεί να περίμεναν χρόνια. Η σειρά για ακόμα μια φορά είναι άρτια σκηνοθετικά και η μουσική επένδυση της προσφέρει την απαραίτητη ένταση ή χαλάρωση που αρμόζει στην κάθε σκηνή.Ένα ακόμα θετικό σημείο είναι ότι χρησιμοποιεί το καράτε για να θίξει ένα κοινωνικό ζήτημα και να στείλει ένα μήνυμα κατά του bullying.

Ο ερχομός της σειράς στο Netflix όχι μόνο δεν την έβλαψε αντιθέτως μας χάρισε μια εξαιρετική 3η σεζόν και η δημοτικότητα της ανέβηκε. Μας χάρισε εξελίξεις που περιμέναμε καιρό και έφερε τους χαρακτήρες της στα άκρα κάνοντας τους πιο ώριμους. Μας ταξίδεψε πέρα από το LA και πίσω από το 2020.

Από την άλλη θα βάλω ορισμένες ερμηνείες στα αρνητικά της σειράς καθώς κάποιοι (κυρίως από το νεότερο Cast) καλύτερα να περιοριστούν στο καράτε. Με αρκετή δράση και ίσως πιο «βρώμικο» ξύλο τα επεισόδια είναι απολαυστικά και κάνουν την σειρά από τις περιπτώσεις όπου μόνο 10 επεισόδια απλά δεν είναι αρκετά!

Το Cobra Kai θα επιστρέψει για 4η σεζόν και όπως ακούγεται δεν θα είναι και η τελευταία. Εμείς ελπίζουμε η νέα σεζόν να έρθει γρήγορα γιατί μετά το φινάλε σίγουρα θέλουμε περισσότερο Cobra Kai στις οθόνες μας.

Όλη η επικαιρότητα