Media

Το ERTFLIX σάς κάνει το τραπέζι

Ακούστε το άρθρο

Το ERTFLIX παρουσιάζει ένα πολύ νόστιμο αφιέρωμα στην ιστορία του φαγητού και της υψηλής γαστρονομίας.

Από το fast food με μπέργκερ και τάκος της Αμερικής, τα θαλασσινά από την Αυστραλία, τη μοριακή κουζίνα, έως και τις «πειραγμένες» συνταγές, με προϊόντα ΠΟΠ της πατρίδας μας.

Για τους απαιτητικούς ουρανίσκους, ο σεφ προτείνει:

PIZZAS (Από την Ιταλία στην Αμερική)

Πίτσα Μαργαρίτα στη Νάπολη, με αντζούγιες και μοτσαρέλα στη Μασσαλία, ναπολιτάνικη πίτσα στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Ταξιδεύοντας στην Ιταλία, στη Γαλλία και μετά στην άλλη μεριά του ωκεανού στις ΗΠΑ, το ντοκιμαντέρ ενώνει τα κομμάτια ενός από τα πιο δημοφιλή φαγητά παγκοσμίως.

James-Martinu2019s-French-Adventure-8

Ταξίδια γαστρονομίας στην Αμερική (James Martin’s American Adventure)

Ο αξιαγάπητος σεφ και τηλεοπτικός παρουσιαστής Τζέιμς Μάρτιν μεταφέρει το βρετανικό του φλεγματικό χιούμορ σ’ ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο food road trip στις ΗΠΑ από ακτή σε ακτή. Διασχίζει 4.800 χιλιόμετρα, δοκιμάζει και προτείνει συνταγές made in USA.

IMG_1265_result

ΠΟΠ Μαγειρική

Ο γνωστός σεφ Νικόλας Σακελλαρίου ανακαλύπτει τους γαστρονομικούς θησαυρούς της ελληνικής φύσης και μας ανοίγει την όρεξη με νόστιμα πιάτα και προϊόντα ΠΟΠ. Το καθημερινό τραπέζι σας θα αλλάξει για πάντα.

Food Safari: Θαλασσινά (Food Safari Water)

Το «Food Safari: Θαλασσινά» είναι μια ζωντανή, ολοκληρωμένη σειρά 13 επεισοδίων που αναδεικνύει υπέροχα πιάτα θαλασσινών από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Μια γιορτή για τους ψαράδες, τους δύτες, τους εκτροφείς, τους μεταποιητές και καπνιστές, καθώς και για τους λαμπρούς σεφ, που μοιράζονται με τους τηλεθεατές τις πολύτιμες συνταγές και τεχνικές τους.

THE-STORY-OF___4834449318_af1c36df7d_o

Νόστιμες διαδρομές (Τhe Sτory Of)

Εννέα ωριαία ντοκιμαντέρ για την προέλευση, την επεξεργασία και την παρασκευή των πιο διάσημων υλικών μαγειρικής από όλο τον κόσμο, όπως τα μπαχαρικά και ο καφές. Στην ίδια ενότητα και μια εκπομπή αφιερωμένη στο Ραμαζάνι ως διατροφική συνήθεια.

ERTFLIX_logo_1-1

Διαθέσιμα στο https://www.ertflix.gr και με το κόκκινο κουμπί στους δέκτες σας για πρόσβαση στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, καθώς και στις δωρεάν Εφαρμογές για iOS και Android και για κινητά Huawei. Ακόμη, διαθέσιμο πλέον και για smart TV Samsung, αφού κατεβάσετε το ειδικό δωρεάν App Ertflix, από το Samsung APPS στην τηλεόραση σας.

Όλη η επικαιρότητα