WEB tv Αρκαδία

Θρήνος στην κηδεία του 15χρονου στα Μαντέικα – Οι συγγενείς μιλούν στην εφ. «Πατρίς» (vid)

 «Ήταν μια χαρά μέχρι που πήγε και ξάπλωσε…»...
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Αρκαδίας από τον αιφνίδιο θάνατο του 15χρονου την περασμένη Δευτέρα στα Μαντέικα.

Ο αδικοχαμένος νεαρός, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι από  την αδελφή του που πήγε να τον ξυπνήσει και εξετάζεται το αν ο θάνατος του σχετίζεται  με το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση για τον κορωνοϊό.

Σύντομα αναμένεται να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, η οποία θα «φωτίσει» τα αίτια του ξαφνικού θανάτου του ανήλικου ενώ χθες με πόνο ψυχής και ανείπωτη θλίψη  συγγενείς και φίλοι του άτυχου παιδιού είπαν το τελευταίο αντίο στην εκκλησία του χωριού συνοδεύοντας τον στην τελευταία του κατοικία.

 «Ήταν μια χαρά μέχρι που πήγε και ξάπλωσε…»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», ο Νίκος, αδελφός του 15χρονου περιγράφει τα γεγονότα και ξεσπά: «Ο αδερφός μου ήταν πολύ δυνατό παιδί, ποτέ δεν είχε παραπονεθεί για τίποτα. Ώσπου με αυτά που γίνονταν και στο σχολείο που έλεγαν με το εμβόλιο, την Παρασκευή είχε πάει σε έναν παιδίατρο για να το εξετάσει και να κάνει το εμβόλιό του. Το εξέτασε και απ’ ότι λέει δεν του βρήκε τίποτα. Όταν όμως μου απάντησαν από το πόρισμα που βγήκε, μου είπαν άλλα. Πάει την Παρασκευή κάνει το εμβόλιό του, έρχεται στο σπίτι και ήταν μια χαρά. Είπε μόνο ότι τον πονάει λίγο το χέρι του, όταν το ακουμπούσε. Την Κυριακή έπαιζε, έφτιαξε την τσάντα του, έκανε το τεστ του για το σχολείο και βγήκε αρνητικό. Πήγε και ξάπλωσε. Το πρωί πήγε η αδερφή μου να τον ξυπνήσει και ήταν νεκρός. Αυτά που ακούγονται περί πνευμονίας, δεν ισχύουν».

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο θέμα του εμβολιασμού των ανηλίκων»

Συγγενής του 15χρονου τόνισε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς»: «Θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικοί στο θέμα του εμβολιασμού των ανήλικων και στο πως πλασάρεται όλο αυτό. Αντιθέτως έχουμε παρομοιάσει τα εμβόλια με μια ‘’σκούπα’’ για να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι. Μα ποιοι θα εμβολιαστούν, οι υγιείς και οι δυνατοί οργανισμοί; Όχι βέβαια! Πρώτα θα δώσουμε προτεραιότητα στους επιρρεπείς οργανισμούς και μετά στα παιδιά στα οποία θα πρέπει χωρίς οικονομική επιβάρυνση να δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και μετά να κάνουν το εμβόλιο. Δεν μπορούμε να υποχρεώνουμε τους γονείς να πείσουν τα παιδιά να κάνουν το εμβόλιο. Δε γνωρίζω αν είναι 100% από το εμβόλιο, αυτό θα μας το δείξουν οι ιστολογικές εξετάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, έδωσε γνωμάτευση ο γιατρός ότι το παιδί είναι υγιές για να κάνει το εμβόλιο όμως το παιδί μετά από τρεις μέρες πέθανε. Οι παρενέργειες από το εμβόλιο διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό. ‘Ήταν πολύ καλοσυνάτο παιδί, τους βοηθούσε όλους, δεν έλεγε όχι σε κανέναν».

«Όποιος φταίει να υποστεί τις συνέπειες»

Ένας άλλος συγγενής του 15χρονου είπε χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω αν είναι το εμβόλιο ή κάτι άλλο, όμως όποιος φταίει θέλω -για την ψυχή του παιδιού- να υποστεί τις συνέπειες.  Σαν μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, θέλω να προστατεύσω τα παιδιά όλου του κόσμου. Να βρουν επιτέλους τι φταίει και αν φταίει το εμβόλιο».

Όλη η επικαιρότητα