Πολιτική

Τραγούδι του Καζαντζίδη έπαιξε στη Βουλή ο Πολάκης

Ακούστε το άρθρο

Με ένα τραγούδι του Καζαντζίδη που έβαλε να παίξει στο κινητό του τηλέφωνο έκλεισε οΠαύλος Πολάκης την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην άρει την ασυλία του, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο Γιάννης Κουρτάκης.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 165 βουλευτές με τους 84 να τάσσονται κατά της άρσης της ασυλίας του, 80 υπέρ και έναν βουλευτή να δηλώνει παρών. Η επιτροπή δεοντολογίας είχε εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του με τις ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης. Το ΚΙΝΑΛ είχε πει στην επιτροπή παρών και τα υπόλοιπα κόμματα είχαν καταψηφίσει.

Σε πρώτη φάση, φαίνεται πως απείχαν από την ψηφοφορία βουλευτές της ΝΔ, η οποία διαθέτει 158 βουλευτές.

«Κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ», είπε νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός την ώρα που στην αίθουσα της Ολομέλειας ακουγόταν η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η κίνηση του αυτή σχολιάστηκε αρνητικά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό να κάνει λόγο για «φαιδρό κλείσιμο» και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως όσοι τον καλύψουν θα έχουν ακέραια την ευθύνη.

Για κίνηση που ξεπερνά τα όρια της ευπρέπειας μίλησε ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Γιάννη Ραγκούση στην παρέμβαση Λιβανού.

Χαρακτήρισε απόλυτη θεσμική απρέπεια όσα είπε και σημείωσε πως ο πρώην υπουργός παραπέμπεται στο δικαστήριο με έωλη επιχειρηματολογία.

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε ότι με το αίτημα άρσης της ασυλίας του ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Δεν ειναι δυνατόν να φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε τη γραφίδα του κάθε Κουρτάκη… φαλκιδεύεται το δικαίωμα της βουλευτικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του βουλευτή».

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis και σε σκάνδαλα που αποκάλυψε, γεγονός που οδήγησε στη στοχοποίησή του, ενώ υποστήριξε ότι εάν οι βουλευτές ψηφίσουν υπερ της άρσης της ασυλίας του θα πλήξουν την ελευθερία του λόγου.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, όταν ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης είχε παίξει απόσπασμα από δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, ενώ η Άννα Βαγενά δηλώσεις συνδικαλιστών.

Η Λιανά Κανέλλη προ ετών είχε βγάλει μια φραντζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα στο βήμα της Βουλής.

Πηγή: CNN GR

Όλη η επικαιρότητα