Ηλεία

Η Κλαούντια «στον κήπο του ουρανού με τις παπαρούνες…» – Θρήνος στην Αρετή για το 5χρονο κορίτσι

Ακούστε το άρθρο

Η Κλαούντια ήταν ένα πανέμορφο κοριτσάκι, γεμάτο ζωή,  που ο χάρος το ζήλεψε στα πέντε του χρόνια και του έκοψε το νήμα της ζωής την ώρα που έκοβε παπαρούνες τα ανοιξιάτικα κατακόκκινα λουλούδια που τόσο την εντυπωσίαζαν.

Οι γονείς της μικρής ο Μπλέντι και η Ντορίνα, Αλβανοί στην καταγωγή, βρίσκονταν στην Ελλάδα περισσότερα από τριάντα χρόνια. Εργάζονταν σκληρά για να ζήσουν τα παιδιά τους. Πολύ γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινωνία της Αρετής όπου διαμένουν και του Κουρτεσίου όπου ζουν οι γονείς της Ντορίνας. Την Κυριακή βράδυ ο Μπλέντι με την Κλαούντια και φίλους τους βρέθηκαν στα Σπάτα και προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα.

Σήμερα το ζευγάρι εργάζονταν μαζί με άλλους εργάτες  σε θερμοκήπια καρπουζιών στην περιοχή μεταξύ Δροσελή και Μοσχονερίου. Μαζί τους είχαν πάρει τη μικρή τους κόρη την Κλαούντια που μόλις είχε επιστρέψει από το Νηπιαγωγείο,  ενώ ο γιός τους βρισκόταν στο Λύκειο. Είναι αριστούχος μαθητής της Γ Λυκείου στα Λεχαινά.

Έκοβε λουλούδια…

Το μικρό κορίτσι, το αγγελούδι, κάποια στιγμή, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, βρέθηκε στην άκρη των θερμοκηπίων κοντά στο δρόμο, εκεί που υπήρχαν παπαρούνες, το ανοιξιάτικο λουλούδι με το έντονο κόκκινο χρώμα που της άρεσε.

Λίγο μετά τις 14.15  σημειώθηκε το μοιραίο. Αυτοκίνητο που οδηγούσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ομοεθνής τους την παρέσυρε και την χτύπησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Όλοι οι εργάτες σοκαρίστηκαν.

Έτρεξαν στο σημείο όπου η μικρή κείτονταν ακίνητη. Άμεσα  ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το κοριτσάκι χωρίς να φέρει εξωτερικά τραύματα μεταφέρθηκε στο ΚΥ Βάρδας όπου εκεί παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του . Πιθανά αίτια η  ρήξη οργάνων.

Η σορός του αγγελουδιού  διεκομίσθη στο νοσοκομείο Πατρών όπου θα διενεργηθεί νεκροψία –νεκροτομή. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο ΑΤ Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Συγκλονισμένη σε Αρετή και Κουρτέσι

Οι γονείς του παιδιού βρίσκονται σε άθλια κατάσταση όπως και ο αδελφός της. Μάλιστα ο πατέρας αρνείται να πιστέψει ότι το αγγελούδι του έφυγε. Η μητέρα έχει υποστεί σοκ. Συγχωριανοί τους από την Αρετή αλλά και από το Κουρτέσι που μένουν οι γονείς της μητέρας του αγγελουδιού, είναι συγκλονισμένοι. Η κηδεία της 5χρονης θα γίνει πιθανότατα στην Αλβανία.

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Μοσχονερίου Λεχαινών.

Ειδικότερα, ένας αλλοδαπός άνδρας οδηγώντας αυτοκίνητο, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα 6χρονο κορίτσι, που κινούνταν πεζή.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

Το PatrisNews εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της μικρής Κλαούντια.

Όλη η επικαιρότητα