Προγνωστικά

«Τρακτέρ» εναντίον «πολεμικής αεροπορίας»

Ακούστε το άρθρο

Παρακολουθώ στενά το Ασιατικό Τσάμπιονς λιγκ το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη φάση των ομίλων, σε διαφορετικά κράτη.

Τα κορυφαία ειδικα στοιχηματα που υπάρχουν στις στοιχηματικές

Γράφει για το Foxbet ο Γιώργος Ραπτάκης

Σήμερα υπάρχει η αναμέτρηση στα Η.Α.Ε. ανάμεσα στην Αλ Κούβα Αλ Τζαβίγια (προσωνύμιο τα «Γεράκια») από το Ιράκ και την Τρακτόρ Σαζί (προσωνύμιο οι «Κόκκινοι Λύκοι») από το Ιράν.  Για να εξηγήσω και το τίτλο της σημερινής στήλης να αναφέρω πως Αλ Κούβα Αλ Τζαβίγια σημαίνει Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικής Αεροπορίας. Ιδρύθηκε το 1931 (ο παλαιότερος σύλλογος της χώρας) από αστυνομικούς πιλότους σε Αγγλική βάση την εποχή εκείνη. Η Τρακτόρ Σαζί ιδρύθηκε το 1970 στο Ταμπρίζ από την Ιρανική βιομηχανία Tractor Manufacturing Company. Η συγκεκριμένη βιομηχανία που απασχολεί 200 χιλιάδες εργαζόμενους, παράγει τρακτέρ εξαιρετικής ποιότητας, ανταλλακτικά των οποίων καταλήγουν και Ευρώπη αν και υπάρχει εμπάργκο.

Στο ποδοσφαιρικό μέρος να αναφέρω πως σήμερα είναι η 3η αγωνιστική, είμαστε στο 2ο όμιλο, με τους Ιρανούς στη 3η θέση ισόβαθμους με τους Ουζμπέκους της Παχτακόρ με 2 πόντους, ενώ οι Ιρακινοί είναι με ένα πόντο τελευταίοι (ήττα από Σαρζάχ και ισοπαλία με Παχτακόρ). Ο Τράκτορας έχει φέρει ισάριθμες ισοπαλίες με Σαρζάχ και Παχτακόρ, δηλαδή με τις ισχυρότερες τους ομίλου οπότε με νίκη σήμερα τρυπώνει στη δυάδα. Προκρίνεται ο πρώτος κάθε ομίλου και οι 6 καλύτεροι δεύτεροι των 10 ομίλων συμπεριλαμβανομένων όμως  και των ομάδων της Ανατολικής Ασίας που ακόμα δεν έχουν παίξει. Κλειστός όμιλος, με ελάχιστα γκολ και μάλλον θα παραμείνει έτσι ως το τέλος.

Τα αγωνιστικά αναφέρουν για τους Ιρακινούς ότι στερούνται τον ποιοτικό τους επιθετικό Χουσείν ενώ για τους Ιρανούς είναι πολύ πιθανή η επανεμφάνιση του φυσικού αρχηγού της ομάδας Μασούντ, που χτες προπονήθηκε κανονικά. Αναμενόμενα περιμένω να γίνει σκληρό ματς (ο διαιτητής είναι από το Ομάν γνώριμος των Ιρανών) διότι παρά την εξομάλυνση τελευταία των σχέσεων Ιραν-Ιράκ (μετά την «εξαΰλωση» (του έριξαν πύραυλο οι Αμερικάνοι στο Ιράκ) του αρχηγού των Φρουρών της Επανάστασης Σουλεϊμανί οι σχέσεις έχουν καλυτερεύσει με τον Ιράν να έχει τρυπώσει σε πολιτικό επίπεδο στο Ιράκ ελέγχοντας διάφορα), αθλητική κόντρα υπάρχει.  Αν κριθεί η αναμέτρηση (φυσικά παίζει αρκετά η ισοπαλία), περιμένω πως θα είναι στο όριο. Πάω με το «Τρακτέρ» του Ιράν που λέω πως θα ανταπεξέλθει κόντρα στη «Πολεμική Αεροπορία» του Ιράκ.

Διάβασε περισσότερα προγνωστικά για το AFC Champions League στο Foxbet

Όλη η επικαιρότητα