Ελλάδα

Τρεις καταγγελίες – κλειδιά στον χώρο του θεάτρου

Ακούστε το άρθρο

Δύο η τρεις από τις υποθέσεις που προσκόμισε το πρωί στις δικαστικές αρχές το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών φαίνεται να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των Εισαγγελέων καθώς αφορούν στο κακούργημα του βιασμού.

Έτσι εκτιμάται πως θα είναι αυτές οι περιπτώσεις που θα τεθούν πρώτες στο μικροσκόπιο, ανεξαρτήτως εάν η πράξη έχει παραγραφεί ή όχι.

Οι επίμαχες καταγγελίες σύμφωνα με πληροφορίες στρέφονται κατά τουλάχιστον δύο προσώπων.

Γενικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που παρέδωσε στην Εισαγγελία ο κ. Τσαρούχας, αφορά διψήφιο αριθμό καταγγελιών για αδικήματα που σχετίζονται με την προσβολή γενετήσιας ελευθερίας.

Με εξαίρεση ωστόσο τις δύο ή τρείς κρίσιμες υποθέσεις, από την πρώτη εκτίμηση του υλικού φαίνεται ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις αφορούν στην πλειονότητά τους αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού με σημαντικό αριθμό εξ αυτών να έχουν παραγραφεί.

Αίτηση ακυρότητας

Στο μέτωπο των εξελίξεων της υπόθεσης Λιγνάδη, ο συνήγορός του κατέθεσε στην ανακρίτρια ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του εντολέα του, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 14:30.

Η υπόθεση του 1984

Ωστόσο στο φως της δημοσιότητας έρχεται μία παλαιότερη υπόθεση ασέλγειας για την οποία είχε κατηγορηθεί και σημανθεί το 1984 ο Δημήτρης Λιγνάδης, και την οποία ανέδειξε η δακτυλοσκόπησή κατά τη σύλληψη του σκηνοθέτη και ηθοποιού το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, Όταν οι αστυνομικοί ανέσυραν το ηλεκτρονικό αρχείο, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι είχε απασχολήσει για ασέλγεια στο παρελθόν, ωστόσο στο αρχείο της αστυνομίας δεν φαίνεται πως εξελίχθηκε η εν λόγω υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κ. ο Λιγνάδης το 1984 προσήχθη μετά από μήνυση για αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έφτασε όμως ποτέ στα δικαστήρια. Οι γονείς του 14χρονου τότε παιδιού, φέρονται να διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον σκηνοθέτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του και όταν τους αποκάλυψε τον λόγο οι γονείς του προχώρησαν στη μήνυση. Τελικά η μήνυση απεσύρθη για να μην υποβληθεί το ανήλικο παιδί τους στη διαδικασία των καταθέσεων και της δίκης.

Όλη η επικαιρότητα