Life

Τρεις κρίσιμες ερωτήσεις για το σεξ μετά το διαζύγιο

Ακούστε το άρθρο

Αν έχετε ξεχάσει πότε φλερτάρατε τελευταία φορά, εάν έχει περάσει μια δεκαετία ή δύο από τότε που βγήκατε για φαγητό και δείπνο με έναν άγνωστο, πιθανότατα έχετε πολλές ερωτήσεις σχετικά με το πως μπορείτε να γίνετε σεξουαλικά ενεργός

Τα διαζύγια στα δεύτερα -άντα ή στα πρώτα -ήντα, ειδικά μετά από μακροχρόνιους γάμους, αφήνουν τα ίχνη τους στις ελεύθερες μέρες των διαζευγμένων, μεσήλικων συντρόφων. Αμηχανία, άγχος και στρες είναι συνηθισμένες αντιδράσεις για τα χωρισμένα άτομα, που πλέον αναζητούν να βρουν τα πατήματά τους και μια νέα ισορροπία στη ζωή ή απλώς μια διαφυγή.

Κάποιοι έχουν ξεμάθει, παραμένοντας χρόνια εκτός «αγοράς» και έχουν χάσει τις κοινωνικές τους δεξιότητες σε αυτόν τον τομέα. Θέλουν όμως να ξαναμπούν, ως εκ τούτου, πολλές είναι οι ερωτήσεις που αναδύονται και πολλές οι απορίες.

Σταχυολογούμε τις τρεις πιο συνηθισμένες.

Είμαι έτοιμος/η για να βγω ραντεβού;

Το ερώτημα αυτό είναι συνηθισμένο στους ανθρώπους που επιθυμούν τη δημιουργία μίας νέας μακροχρόνιας σχέσης. Μερικές φορές οι διαζευγμένοι άνθρωποι λένε να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να επαναδραστηριοποιηθούν ερωτικά, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και σχετικό. Πάντως, αυτές οι ερωτήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε αν η καρδιά σας είναι έτοιμη για μια νέα σχέση: Είναι η αυτοεκτίμησή μου αρκετή ώστε να αισθάνομαι ένας άξιος και επιθυμητός σύντροφος; Μπορώ να βγω για ένα ευχάριστο βράδυ χωρίς να μιλήσω για τον/την πρώην μου; Είμαι έτοιμος για μια απόρριψη, αλλά και για το να αποδειχθεί αυτό απλώς ένα ραντεβού και όχι η αρχή μιας σχέσης; Αν μπορείτε να απαντήσετε «ναι» και στα τρία, προχωρήστε.

Είμαι έτοιμος/η για να κάνω σεξ με κάποιον νέο σύντροφο;

Εξαρτάται τον άνθρωπο. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι μετά το διαζύγιο είναι η ευκαιρία να εξερευνήσουν την ποικιλία και το εύρος των σεξουαλικών συντρόφων που είναι τώρα διαθέσιμοι –για να το πούμε κομψά. Σε αυτήν την περίπτωση, η μόνη προϋπόθεση για το σεξ μπορεί να είναι ότι και οι δύο βρίσκουν ο ένας τον άλλον ελκυστικό (και ενδεχομένως, βολικό). Άλλοι, πάλι, το φοβούνται (συνήθως οι άντρες που ανησυχούν για την επάρκειά τους) ή το βλέπουν ως μία προϋπόθεση για να αποκτήσουν μία νέα σχέση. Εδώ μπορούν να δημιουργηθούν πολλές παρανοήσεις αλλά και αυταπάτες. Οπότε, ίσως είναι καλό να εξετάσετε τα συναισθήματά σας σχετικά με το σεξ. Θέλετε να κάνετε σεξ μόνο για ευχαρίστηση ή έχει βαθύτερο νόημα για εσάς; Αν ισχύει το δεύτερο, τότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να δημιουργηθεί η σχέση.

Είμαι έτοιμος/η για να ξαναμπώ σε μία σχέση;

Η απάντηση αυτού του ερωτήματος είναι η πιο κρίσιμη, καθώς νοηματοδοτεί και τις δύο προηγούμενες. Αν δεν είστε έτοιμος/η να αναλάβετε την ευθύνη ενός ανθρώπου, να δεχτείτε παραξενιές, να σιδερώσετε τα πουκάμισά του ή να αλλάξετε τις λάμπες και τα λάδια του αυτοκινήτου της, να γνωρίσετε τους δικούς του, να μπείτε πάλι δηλαδή σε μια κατάσταση αμοιβαίων ευθυνών, υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Αν στο διάβασμα αυτών των λέξεων νιώθετε έστω ένα μικρό βάρος, μάλλον δεν είστε έτοιμοι για σχέση.

via

Όλη η επικαιρότητα