Διατροφή

Τρόποι να τρώτε σοκολάτα ακόμα κι αν είστε σε πρόγραμμα διατροφής

Δεν χρειάζεται να στερηθείτε την αγαπημένη σας σοκολάτα είτε κάνετε δίαιτα είτε όχι.
Ακούστε το άρθρο

Αν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής ή ξεκινάτε δίαιτα γνωρίζετε ότι θα πρέπει να περιορίσετε σημαντικά τη ζάχαρη, τα γλυκά και φυσικά τη σοκολάτα.

Συνήθως επιτρέπεται η κατανάλωσή της και σε περιορισμένη ποσότητα μια φορά την εβδομάδα. Είναι όμως αυτό αρκετό;

Σύμφωνα με τον διαιτολόγο Shikha Mahajan, ολιστικός διατροφολόγος και ιδρυτής του Diet Podium, ναι είναι και μάλιστα προτείνει μερικούς απλούς και εύκολους τρόπους για να απολαύσετε τη σοκολάτα χωρίς ενοχές.

Μικρή ποσότητα
Μπορείτε να χάσετε βάρος ακόμα κι αν τρώτε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας κάθε μέρα. Το μυστικό είναι στην ποσότητα. Εάν καταναλώνετε ένα μικρό κομμάτι με ελεγχόμενες θερμίδες, δεν χρειάζεται να στερηθείτε την αγαπημένη σας σοκολάτα.

Μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη επιλογή αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Επιλέξτε με τουλάχιστον 70% κακάο ικανοποιώντας όχι μόνο την επιθυμία σας για σοκολάτα αλλά επιταχύνοντας το μεταβολισμό σας και μειώνοντας την αύξηση ινσουλίνης. Η μαύρη σοκολάτα λόγω των συστατικών σας θα σας δώσει την αίσθηση πληρότητας με μικρότερη ποσότητα σε σχέση με την σοκολάτα γάλακτος.

Ανακατέψτε τη σοκολάτα με άλλα τρόφιμα
Προσθέστε μια πρέζα σοκολάτα σε σκόνη στον πρωινό σας ή μερικά τσιπ σοκολάτας στο γιαούρτι σας το απόγευμα. Ακόμα και ένα κουτάλι σοκολάτας σε σκόνη στο καπουτσίνο σας στις 3 μ.μ. αρκεί για να ικανοποιήσει την επιθυμία σας . Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας με κάσιους, αμύγδαλα, σουσάμι και μούρα.

Εναλλακτικές λύσεις 

Η σοκολάτα περιέχει πολλή ζάχαρη και λίπος. Μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε ορισμένα ισοδύναμα “σοκολάτας” μειωμένων θερμίδων, όπως μους σοκολάτας χαμηλών λιπαρών, γλυκά σοκολάτας χαμηλών θερμίδων και ροφήματα ζεστής σοκολάτας.

Όλη η επικαιρότητα