Πολιτική

Τσίπρας: Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, αλλά κυβέρνηση των Βερσαλλιών

Ακούστε το άρθρο

Σε νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το χωροταξικό νομοσχέδιο.

«Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, αλλά κυβέρνηση των Βερσαλλιών με Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες» » είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε να μιλά για «εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησης» και για διπλή καταγραφή κρουσμάτων – παρότι η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους το έχει διαψεύσει. «Τι φοβάστε και δεν δίνεται στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής; Η διπλή καταγραφή κρουσμάτων οδήγησε σε ελλιπή στοιχεία, η Επιτροπή καλείται να αποφανθεί με βάση στοιχεία απολύτως αμφισβητήσιμα» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νέου χωροταξικού νομοσχεδίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για εγκληματική αδράνεια και ανικανότητα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκης. «Υπάρχουν αποκαλύψεις που μας ανησυχούν. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης και μας κάνουν να προβληματιζόμαστε αν η επιστημονική κοινότητα που επικαλείστε είχε και έχει για τις συστάσεις που δίνει, τα σωστά στοιχεία και εγκαίρως που αφορούν στη πορεία της πανδημίας στη χώρα», είπε και πρόσθεσε: « αναφέρομαι στο παράλληλο σύστημα και καταγραφή κρουσμάτων στη δημόσια πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ και την ιδιωτική πλατφόρμα. Διπλή καταγραφή που μας προβληματίζει και ανησυχεί και έχει οδηγήσει σε ελλιπή καταγραφή κρουσμάτων».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε κατηγορώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως λέει ψέματα για το ζήτημα και στηλίτευσε την κυβέρνηση που δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία. «Η ευθύνη αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό που χειρίζεται προσωπικά τη πανδημία και επαναλαμβάνει ότι πορεύεται με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και πετάει και την ευθύνη σε αυτές τις εισηγήσεις», είπε.

«Συμπεριφέρεστε σα να ζείτε αλλού! Σε ένα παράλληλο σύμπαν», πρόσθεσε και επικαλούμενος δηλώσεις του πρωθυπουργού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση: «αναφέρεται σε μένα και λέει έχετε πει κουβέντα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων και να κυκλοφορούν λιγότερο οι πολίτες; Ποιος τα είπε αυτά; Ο κ. Μητσοτάκης και λίγες μέρες μετά ο ίδιος εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα και χωρίς μέτρα προστασίας και μάσκες να κάνει χαβαλέ με πολίτες που βρήκε στο δρόμο στην Πάρνηθα πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι του».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και σημείωσε πως με τέτοιες συμπεριφορές: «είστε κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες! Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών! Δεν έχετε επαφή με πραγματικότητα!».

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής περιστατικά με αυστηρά πρόστιμα σε πολίτες που παραβίασαν τα μέτρα και ρώτησε: «Θα ζητήσετε μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που τρώνε πρόστιμο;».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο επιτέθηκε στον κ. Χατζηδάκη λέγοντας πως γίνεται υπερυπουργός αδειοδότησης και σε μια περίεργη ειρωνεία της μοίρας, έκλεισε την τοποθέτησή του επαναλαμβάνοντας την φράση του κ. Πολάκη πως όταν ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβένρηση θα καταργήσει τις ρυθμίσεις του χωροταξικού.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το χωροταξικό νομοσχέδιο.

via

Όλη η επικαιρότητα