Πολιτική

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Πείτε δεν είμαι Μωυσής και αναλάβετε τις ευθύνες σας

Ακούστε το άρθρο

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους στην πρώτη του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, με θέμα τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με θέμα τις οικονομικές και υγειονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Με αιχμή του δόρατος το άνοιγμα των σχολείων χωρίς πρόγραμμα και τις ενδεδειγμένες συνθήκες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ακολουθηθούν παραδείγματα, όπως αυτό της Ιταλίας, κάνοντας λόγο συνολικά για παλινωδίες στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ άφησε αιχμές για ψεύδη νούμερα κρουσμάτων χρησιμοποιώντας την περίπτωση της Πάρου.

Σε σημείο της ομιλίας του, έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό έκανε για το ζήτημα του ΕΣΥ και των προσλήψεων γιατρών, ενώ με αφορμή τα στοιχεία που προσκόμισε η ένταση ανέβηκε: «Υποσχεθήκατε ανάπτυξη και φέρατε υπανάπτυξη. Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην χώρα αυτή είστε εσείς!» είπε προς τον πρωθυπουργό.

Ξεκινώντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Σας άκουσα στην ομιλία σας! Όλα τέλεια! Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για τίποτα!», καταλήγοντας ότι δεν γίνεται να πιστώνεται την επιτυχία, αλλά στην αποτυχία να ευθύνονται οι πολίτες.

«Όταν πριν πεντέμισι μήνες, στις 23 Μαρτίου ανακοινώσατε το lockdown, τον περιορισμό κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε όλη την επικράτεια, είχαμε 71 κρούσματα ημερησίως. Σήμερα έχουμε σταθερά τριψήφιο αριθμό και συχνότερα πάνω από 200. Τότε λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σχεδόν όλα τα κόμματα, στηρίξαμε τις αποφάσεις σας. Και κλείσαμε τα μάτια σε όποια λάθη σας και όποιες παραλήψεις. Γιατί αυτό που προείχε ήταν η δημόσια υγεία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα