Πολιτική

Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας ειναι φίλος μου – Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

«Σχεδιάζουμε να συναντηθούμε τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Έτοιμοι να συναντηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες είναι οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πορτογαλία, ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου και μεταδίδει η Γενί Σαφάκ.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα. Και σχεδιάζουμε να συναντηθούμε τις επόμενες εβδομάδες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, τον Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι και πολύ καλός μου φίλος» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πορτογάλο ομόλογό του και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαρακτήρισε επίσης ως «παράθυρο ευκαιρίας» την προεδρία της Πορτογαλίας στην ΕΕ, καθώς όπως είπε, η Πορτογαλία προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και είναι αντικειμενική όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και ανέφερε ότι η Ένωση δεν θα έπρεπε να επικεντρώνεται μόνο σε προβληματικές πτυχές, αλλά και σε άλλα θέματα, όπως είναι η διαχείριση του προσφυγικού.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό, λέγοντας πως η Τουρκία έχει υποστηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες για να υπάρξει μια μακροχρόνια λύση στο ζήτημα, ωστόσο όλες έχουν απορριφθεί από τους Ελληνοκύπριους.

«Η Τουρκία είναι υπέρ της δίκαιης κατανομής στην Ανατολική Μεσόγειο. Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, μερικά μέλη της ΕΕ, ορισμένες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, αγνοούσαν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε κα πρόσθεσε ότι «απέκλειαν την Τουρκία από όλες τις πρωτοβουλίες και η Τουρκία ήταν υπομονετική. Όμως πρόσφατα, έπρεπε να ξεκινήσει τις δικές της δραστηριότητες μέσα στα πλαίσια των νόμιμων και καταχωρισμένων περιοχών της υφαλοκρηπίδας», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα