Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Η συγκλονιστική αφιέρωση του Έλληνα τενίστα

Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε του Ρούμπλεφ με 2-0 σετ στον τελικό του Μόντε Κάρλο και σήκωσε την κούπα, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας πρωταθλητής αφιέρωσε τον τίτλο στον πρώτο του προπονητή, Γιώργο Φουντούκο.

Ο Τσιτσιπάς απευθύνθηκε αρχικά στον αντίπαλό του Αντρέι Ρούμπλεφ: «Ξέρω πώς αισθάνεσαι. Έχω υπάρξει σε αυτή τη θέση. Είσαι σπουδαίος αθλητής. Θέλω μαζί να βοηθήσουμε το σπορ να μεγαλώσει. Έρχονται καλύτερες μέρες και για τους δυο μας. Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ξεκινήσαμε μαζί από τα juniors και φτάσαμε εδώ».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ήταν για μένα ένα μακρύ ταξίδι. Ήρθα πρώτη φορά εδώ σε ηλικία έξι ετών. Έβλεπα τον Ράφα, τον Ρότζερ και τον Νόβακ σε αυτό το τουρνουά και τους θαύμαζα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Είχα μία πολύ καλή εβδομάδα. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον πρώτο προπονητή μου στην Ελλάδα, Γιώργο Φουντούκο, ο οποίος μου έμαθε το άθλημα. Φυσικά και στους γονείς μου και όλη μου την ομάδα».

via

Όλη η επικαιρότητα