Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Παλικάρι ο Στέφανος, λύγισε στο 5ο σετ από τον Τζόκοβιτς (2-3)

Ακούστε το άρθρο

Απίθανος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επέστρεψε από την «κόλαση» του 2-0, ισοφάρισε σε 2-2, ωστόσο λύγισε στο 5ο σετ κόντρα στο νούμερο ένα του πλανήτη, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το ματς

Το ξεκίνημα του Στέφανου ήταν ιδανικό στο πρώτο game, καθώς κατάφερε να προηγηθεί με 40-15 και μάλιστα στο σερβίς του Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, γύρισε το game και πήρε προβάδισμα. Ο Νόλε απέδειξε πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και κατάφερε να κάνει το break και να φτάσει στο 3-0 από νωρίς. Ο Έλληνας τενίστας μείωσε δύο φορές σε 3-1 και 4-2, ωστόσο ο Σέρβος έκανε το 5-2, πριν κλείσει το πρώτο σετ με 6-3, πραγματοποιώντας μερικά τρομερά drop shots, τα οποία δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Στέφανο…

Στο δεύτερο σετ, ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε ακόμα πιο σίγουρος στις κινήσεις του, μαζεύοντας πολλούς πόντους με αρκετά εκπληκτικά forehands. Ο Τσιτσιπάς ήταν ως συνήθως κινητικός, ανεβοκατεβαίνοντας στο κορτ, ωστόσο τα χτυπήματα του Νόλε ήταν αψεγάδιαστα… Με back to back breaks στο τέλος, ο Τζόκοβιτς πήρε και το δεύτερο σετ του αγώνα, κλείνοντας το σε 44 λεπτά.

Κάπου εκεί ωστόσο ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του Στέφανου… Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ πιο ανταγωνιστικός στο τρίτο σετ και δεν άφησε σε κανένα σημείο τον Τζόκοβιτς να χτίσει διαφορά όπως έκανε στα δύο προηγούμενα. Ισοφάρισε σε 4-4, ενώ έσβησε δύο ματς πόιντ, κάνοντας το 5-5. Αφού πήρε προβάδισμα για πρώτη φορά σε κάποιο σετ του παιχνιδιού, ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα δύο σετ πόιντ που πήρε και μείωσε σε 2-1, βάζοντας φωτιά στο ματς!

Όπως τελείωσε στο τρίτο σετ, έτσι ξεκίνησε στο τέταρτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αφού εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, ο 22χρονος έκανε απευθείας break και πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0. Ο Τζόκοβιτς ωστόσο έκανε break στο break, πήρε το σερβίς του και ισοφάρισε σε χρόνο ντε τε… Η εικόνα του παιχνιδιού ωστόσο, δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση τα δύο πρώτα σετ του αγώνα, καθώς ο Στέφανος αγωνιζόταν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την οποία έβγαζε και στο κορτ. Ανέβαινε συνεχώς στο φιλέ, οδηγώντας παράλληλα το νούμερο ένα του κόσμου σε πολλά λάθη. Αν και έμεινε πίσω με 4-3, ο «Τσιτσι» δεν τα παράτησε, ισοφάρισε και πήρε εν τέλει το σετ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα!

via

Όλη η επικαιρότητα