Αθλητισμός

Τσιτσιπάς-Roland Garros: Στέφανε μπορείς…

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ
Ακούστε το άρθρο

·        Σήμερα  στις 4 μ. μ. (Ε.Τ. 1) ο μεγάλος  τελικός, με τον Στ. Τσιτσιπά, να  διεκδικεί το πρώτο του Grand Slam απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Τρεις φορές είχε φτάσει ένα βήμα πριν την πηγή, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Κάποιοι μπορεί να πίστεψαν κιόλας ότι αυτό είναι το ταβάνι του. Τους διέψευσε πάλι. Ο τέταρτος ημιτελικός σε τουρνουά Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon και US Open) και δεύτερος συνεχόμενος στο Παρίσι αποδείχθηκε και φαρμακερός για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που καθήλωσε τους πάντες λύγισε την αντίσταση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πήρε το εισιτήριο για τον σημερινό  τελικό(4 μ. μ.) Απέναντί του θα βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς που επικράτησε του Ράφα Ναδάλ σε μια τιτανομαχία που πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα ματς του σύγχρονου τένις. «Αν σκεφτώ τις ρίζες μου, από που έχω έρθει, από ένα μικρό μέρος της Αθήνας, ήταν όνειρό μου να παίξω κάποια στιγμή στα γήπεδα του Roland Garros. Δεν είχα ονειρευτεί, ότι θα μπορούσα να παίξω σε έναν τελικό.», είπε λίγο μετά το θρίαμβο του ο βουρκωμένος Στέφανος, αλλά η χαρά και η συγκίνηση έχουν τελειώσει , καθώς σήμερα  υπάρχει το πιο μεγάλο ματς (μέχρι το επόμενο) της καριέρας του.  Όπως ήταν φυσικό το ιστορικό κατόρθωμα του κορυφαίου Έλληνα τενίστα δεν έμεινε ασχολίαστο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κατακλύστηκαν με συγχαρητήρια μηνύματα από χιλιάδες χρήστες.

Το αμύθητο ποσό που θα πάρει αν κατακτήσει το Roland Garros!

Προκαλεί ίλιγγο το ποσό που έχει ήδη εισπράξει ως έπαθλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πορεία του ως τον τελικό του Roland Garros, το οποίο αν κατακτήσει θα δει τα κέρδη του να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam τουρνουά, έφτασε στο Νο. 4 του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα έλαβε ως έπαθλο το μυθικό ποσό των 750.000 ευρώ για την μέχρι τώρα πορεία του.
Σε περίπτωση μάλιστα που κατακτήσει τον τίτλο θα δει τα κέρδη του σχεδόν να διπλασιάζονται, αφού θα φτάσουν το 1,4 εκατ. ευρώ!

Όλη η επικαιρότητα