Ηλεία

Τ. Αντωνακόπουλος: «Παραμένουν τα τεράστια προβλήματα του Νοσοκομείου Πύργου και φυσικά δεν λύνονται με σπασμωδικές κινήσεις»

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη προβληματική κατάσταση της έλλειψης γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου και τα επιχειρούμενα «μπαλώματα» για θεωρητική βελτίωση της, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ανέφερε:

«Σπασμωδικές κινήσεις όπως αυτές της εντολής να μετακινηθούν γενικοί κι αγροτικοί γιατροί για ένα μήνα στο Νοσοκομείο Πύργου, όχι μόνο δεν δίνουν καμιά λύση στα πραγματικά και τεράστια προβλήματα της λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά μόνο δημιουργούν νέα προβλήματα, και στα Κέντρα Υγείας με αυτό τον τρόπο! Ώστε να γενικεύεται η δυσμενέστατη κατάσταση και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, μετά την ήδη υπάρχουσα στη δευτεροβάθμια.

Τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις γίνονται για επιφανειακούς επικοινωνιακούς, λόγους, προκειμένου να φαίνεται τυπικά ότι δήθεν λειτουργεί ομαλά το Νοσοκομείο, κάτι που βέβαια συνεχίζει να μη μπορεί να συμβαίνει.

Δυστυχώς, σε σχέση με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου συνεχίζεται η απολύτως προβληματική εικόνα. Για την οποία συνεχίζει να μην υπάρχει και καμία επέμβαση των αρμοδίων.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά και απαιτείται να εισακουστούμε, πως η ασφαλής και ουσιαστική λύση, είναι ώστε το Νοσοκομείο να χαρακτηριστεί ως υπηρεσία Άγονης Ζώνης Τύπου Α, αφού τότε μόνο, δίνοντας ισχυρά κίνητρα οικονομικά αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης, θα έρθουν γιατροί. Με την υφιστάμενη διοικητική κατάσταση – όχι μόνο της διοίκησης του προσωπικού αλλά και των χαρακτηριστικών που έχει η μονάδα του Πύργου – έχει αποδειχθεί ότι οι ως τώρα διαγωνισμοί είναι όλοι άγονοι. Κι η πολιτεία δυστυχώς συνεχίζει να κωφεύει. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!»

Όλη η επικαιρότητα