Διατροφή

Υπάρχει ένα κόλπο για να καταναλώσετε λιγότερα γλυκά στις γιορτές

Ακούστε το άρθρο

Επειδή τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, εκτός από ξεκούραση και διασκέδαση σημαίνουν και πολύ φαγητό και γλυκό, ειδικά σε συνθήκες lockdown που θα μείνουμε… εορταστικά κλεισμένοι στο σπίτι, δείτε έναν έξυπνο τρόπο να αποφύγετε τα πολλά γλυκά, τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες.
Καταρχάς, ένας πολύ καλός και επιτυχημένος τρόπος να τρώτε λιγότερο είναι να φροντίσετε να μην έχετε γλυκά στο σπίτι σας. Ας πούμε, όμως, ότι φέτος που οι συνθήκες είναι περίεργες, τα χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω και θα είμαστε λιγότερο αυστηροί.

Ένα καλό κόλπο, που για αρκετούς ανθρώπους λειτουργεί, είναι να… μασάτε τσίχλα πριν βρεθείτε σε οποιαδήποτε στο εορταστικό τραπέζι που θα περιλαμβάνει γλυκά ή μπροστά στην πιατέλα με τα μελομακάρονα που σας… καλεί.

Έρευνες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι μάσημα τσίχλας βοηθά στην καταπολέμηση της λιγούρας που μπορεί να νιώθουμε, ειδικά για γλυκούς πειρασμούς και σε συνδυασμό με γεμάτο στομάχι, το πιθανότερο είναι να σας βοηθήσει να κρατηθείτε μακριά από τα μελομακάρονα και τα προφιτερόλ.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο στις γιορτές όσο και γενικά, φροντίστε να καταναλώνετε στο γεύμα σας μεγάλες ποσότητες σαλάτας με ελαιόλαδο, κρατώντας το κυρίως σας σε φυσιολογικά επίπεδα, έτσι ώστε να χορτάσετε, πίνοντας πάντα νερό στην αρχή του γεύματος, το οποίο σας βοηθάει να φάτε λιγότερο. Στο τέλος φάτε την τσίχλα σας κι αν δεν… δουλέψει, μοιραστείτε το γλυκό με κάποιον άλλον, έτσι ώστε να το εκτιμήσετε περισσότερο και να λάβετε όσο λιγότερες θερμίδες γίνεται.

Αν ωστόσο δεν το έχετε παρακάνει σε αυτή την καραντίνα και χρειάζεστε λίγο να ξεδώσετε την ημέρα των Χριστουγέννων, αφήστε την τσίχλα στην άκρη και απολαύστε το γλυκό σας. Το αξίζετε! 

via

Όλη η επικαιρότητα