Ηλεία Μουσική

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας: Συνεπήρε το κοινό η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Ακούστε το άρθρο

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο 20χρονος βιρτουόζος βιολονίστας Γιώργος Μπάνος

Με ένα ξεχωριστό τόνο σήμανε την έναρξή του το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας το περασμένο Σάββατο στο θέατρο Φλόκα. Το πρώτο βήμα έγινε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η οποία τίμησε τα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη και ενθουσίασε εμφανώς από το παρατεταμένο χειροκρότημα το ηλειακό κοινό.

Στο πρώτο μέρος τα 32 μέλη της Ορχήστρας εκτέλεσαν 5 από τους 36 δημοφιλείς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα και στο δεύτερο το μαγευτικό Κοντσέρτο για βιολί σε λα ελάσσονα του Μπαχ, με σολίστ τον 20χρονο βιρτουόζο βιολονίστα Γιώργο Μπάνο. Η συναυλία έκλεισε με την παγκόσμιας ακτινοβολίας Σουίτα από τον Ζορμπά, η οποία συνεπήρε το κοινό με το πρώτο άκουσμα, του οποίου το αρχικά αυθόρμητο και διστακτικό χειροκρότημα ενθάρρυνε από το πόντιουμ ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΟΑ κ. Στέφανος Τσιαλής. Αποκορύφωμα της βραδιάς η στιγμή που ο κόσμος τραγούδησε το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο» φανερά συγκινημένος.

Η Ορχήστρα και ο Μαέστρος εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για τη συμμετοχή και θέρμη του ηλειακού κοινού και ανανέωσαν το ραντεβού με το φεστιβάλ για του χρόνου.

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Όλη η επικαιρότητα