Ηλεία

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το οδικό τμήμα Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο, συνολικού προϋπολογισμού 1,74 εκ. ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του οδικού τμήματος Άγιος Ιωάννης -Κατάκολο (που αποτελεί υποέργο του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας επαρχιακής οδού από Κατάκολο (διασταύρωση Αγ. Ανδρέα) έως την είσοδο του Πύργου» (σιδηροδρομική γραμμή), προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον ανάδοχο του έργου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Έργων και Υποδομών, Αθανάσιου Μαυρομμάτη.

Ο προϋπολογισμός είναι 1.740.000 ευρώ και το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σημειώνεται πως ο οδικός άξονας Άγιος Ιωάννης – Κατάκολο, συνολικού μήκους 6,2 χλμ, αποτελεί τμήμα της επαρχιακής οδού 01 της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συνδέοντας τον Πύργο με τον υψηλής τουριστικής κίνησης λιμένα κρουαζιέρας του Κατακόλου και τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής. Επίσης διαμέσου της επαρχιακής οδού 01 εξυπηρετείται η πρόσβαση στην ΕΟ Πάτρας – Πύργου και την Αρχαία Ολυμπία.

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και η βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του δρόμου, περιλαμβάνοντας αναδιάταξη της διατομής του καταστρώματος κυκλοφορίας, βελτίωση των ισόπεδων κόμβων και αναβάθμιση της σήμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε και Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση έργων χερσαίας επιδομής στον λιμένα Κατακόλου, προκειμένου να υπάρξει σημαντική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

«Η τουριστική ανάπτυξη για την Ηλεία, αλλά και για το σύνολο της ευρύτερης περιοχής, σε συνδυασμό με την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την αύξηση της οδικής ασφάλειας, απαιτεί έργα. Τα έργα αυτά προωθούμε με τον πιο γρήγορο τρόπο, γνωρίζοντας πως το οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα του τόπου μας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι σήμερα εμφανίζεται» δήλωσε μετά την υπογραφή ο κ. Φαρμάκης.

Όλη η επικαιρότητα