Ελλάδα

Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: Οι αστυνομικοί «φυγάδευσαν» τον προπονητή στον ανακριτή

Ακούστε το άρθρο

Ο 38χρονος έχει αρνηθεί ότι βίαζε τη νεαρή αθλήτρια και έχει υποστηρίξει προκλητικά ότι είχαν σχέση – «Καταπέλτης» η κατάθεση της κοπέλας που αναφέρει ότι απειλούσε να σκοτώσει την ίδια και συγγενείς της

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 9:30 σήμερα προκειμένου να απολογηθεί ο 38χρονος πρώην προπονητής, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας πριν από μια δεκαετία περίπου και όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 ετών.

Οι αστυνομικοί με μια επιχείρηση-«αστραπή» τον φυγάδευσαν στο κτίριο 9 της Ευελπίδων, για να απολογηθεί ενώπιον της 16ης τακτικής ανακρίτριας.

Ο 38χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος και συγκεκριμένα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής σε δημόσιες δηλώσεις του και συνεντεύξεις του έχει αρνηθεί ότι βίαζε το 11χρονο κορίτσι. Έχει υποστηρίξει μάλιστα προκλητικά ότι είχε σχέση με την ανήλικη και ότι είχε την συναίνεσή της για αυτό, καθώς είχαν αποφασίσει να παντρευτούν.

Τα ίδια προκλητικά επιχείρημα είχε εξάλλου επικαλεστεί ο 38χρονος και σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο protothema.gr λίγο πριν συλληφθεί από τις από τις αστυνομικές αρχές σε εκτέλεση εντάλματος που εξέδωσε ο ανακριτής. Επιχείρησε, δε, να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της αθλήτριας τον είχε πλησιάσει για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν να αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει.

Μάλιστα, ο ίδιος όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα είχε συστήσει στους δημοσιογράφους να κάνουν υπομονή μέχρι να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια στην υπόθεση. Σε αυτή τη γραμμή θα κινηθεί, όπως όλα δείχνουν, και σήμερα ενώπιον του ανακριτή στην προσπάθειά του να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει και το οποίο προβλέπει προφυλάκιση.

Ωστόσο, η κατάθεση της νεαρής αθλήτριας όχι μόνο είναι «καταπέλτης» εναντίον του αλλά με αυτήν η κοπέλα καταρρίπτει και τα όσα είπε ο κατηγορούμενος για την ηλικία της, ότι δηλαδή η «σχέση» του μαζί της ήταν όταν εκείνη ήταν μεγαλύτερη και συγκεκριμένα όταν ήταν 14 ετών.

Ειδικότερα, η κοπέλα καταθέτοντας κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας στον εισαγγελέα για τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια του ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κατηγορούμενος απειλούσε και εκείνη και τα μέλη της οικογένειάς της να τους σκοτώσει αν προσέφευγαν στις αρχές για να τον καταγγείλουν για σεξουαλική κακοποίηση.

triantafillos

Παρ’ όλα αυτά, το 2013, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα να μιλήσουν στην Αστυνομία. Εκεί όμως ο διοικητής φέρεται να τους συνέστησε να μη μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων για να μην υποστεί εκ νέου ψυχική οδύνη η ανήλικη τότε αθλήτρια. Το αποτέλεσμα ήταν πάντως ο κατηγορούμενος πλέον προπονητής να απολυθεί από το Όμιλο και έκτοτε να εξαφανιστεί. Αυτό συνέβη το 2013 και όταν εκείνη ήταν 14ετών.

Από τότε η 22χρονη σήμερα αθλήτρια προσπαθούσε να σβήσει τις μνήμες από τα όσα υπέστη. Βλέποντας όμως τη Σοφία Μπεκατώρου να καταγγέλλει το δικό της βιασμό, την αναζήτησε μέσω του facebook. Της έστειλε μήνυμα και συναντήθηκαν. Κατόπιν η άτυχη αθλήτρια αποφάσισε να καταγγείλει κι εκείνη πως υπήρξε θύμα βιασμού από τον προπονητή της.

Αμέσως κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας. Η κατάθεσή της δόθηκε κατά τις πληροφορίες το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε στον εισαγγελέα όλα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή όταν ήταν 11 ετών. Τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίησή της.

via

Όλη η επικαιρότητα