Ηλεία

Υπόθεση Κορφιάτη: Συνεχίζονται οι έρευνες στην Ηλεία – Παραδόθηκε η 37χρονη τσιλιαδόρος

Ακούστε το άρθρο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της  37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη, συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, τον περασμένο Ιούνιο στον Άγιο Σώστη στην Ζάκυνθο.

Χθες, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου η σύντροφος του οδηγού της μοτοσικλέτας και φερόμενου ως ενός εκ των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας της συζύγου του Ντιμη Κορφιάτη.

Ο 37χρονη γυναίκα που φέρεται να είχε ρόλο τσιλιαδόρου και να παρακολουθούσε την μηχανή που επέβαινε το ζευγάρι με ένα μαύρο Smart, ήταν καταζητούμενη, κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες ομως τελικά πήρε την απόφαση να περάσει το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου μαζί με τον δικηγόρο της και να θέσει εαυτόν στη διάθεση των αρχών.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών στον Αμπελώνα συνεχίζονται και στο επίκεντρο  τόσο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου όσο και του κλιμακίου από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ, βρίσκεται πλέον από χθες το σπίτι συγγενικού προσώπου του 39χρονου ευελπιστώντας πως εκεί πιθανόν υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση και τη δράση του 39χρονου, που έχει ήδη προφυλακιστεί.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ

Τρεις προφυλακίστηκαν, τρεις ελεύθεροι

Ο κύκλος των απολογιών για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 37χρονης Χρ. Κλουτσινιώτη, συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, άνοιξε το πρωί του περασμένου Σαββάτου και αναμενόταν να ολοκληρωθεί χθες αργά το βράδυ.

Το Σάββατο, ο πρώτος που πέρασε την πόρτα της Ανακρίτριας, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων, οδηγήθηκε στις φυλακές Ναυπλίου. Η απολογία του άρχισε περίπου στις 13:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως δράστη και έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους κρίθηκε ο δεύτερος από τους συλληφθέντες.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι:

– της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,
– της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 κάθε μήνα και
– της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος, βάσει της δικογραφίας, κατηγορείται ότι μετέφερε το σκάφος από την Αθήνα στην Ηλεία και συγκεκριμένα, σε αποθήκη στο Σκουροχώρι.

Τη Δευτέρα, απολογήθηκε ένας ακόμα 37χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε και φέρεται να είχε μεταφέρει τους φερόμενους ως δράστες με το σκάφος από το νησί μας στην Κυλλήνη.

Στη συνέχεια, απολογήθηκε ο 60χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης στο οποίο έκρυψαν οι φερόμενοι ως δράστες το σκάφος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 κάθε μήνα).

Επίσης, αργότερα απολογήθηκε ο ένας εκ των δύο ατόμων που επέβαιναν στη μηχανή και φέρεται να πυροβόλησαν επανειλημμένα σε βάρος 53χρονου ημεδαπού και 37χρονης ημεδαπής και προφυλακίστηκε.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας απολογήθηκε ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους:

– της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα,

– της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε 1η και 15 κάθε μήνα και

– της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ.

«Και εμείς θέλουμε να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι»

Ο Αμαλιαδίτης δικηγόρος Μάκης Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση τριών εκ των επτά συλληφθέντων δήλωσε μεταξύ άλλων για την υπόθεση:

«Θεωρώ ότι σιγά σιγά «ξεφουσκώνει» η ιστορία αυτή. Και εμείς θέλουμε να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι αλλά δεν είναι οι παρόντες. Κατά την υπεράσπιση οι εντολείς μου δεν έχουν καμία σχέση, κατά το διαβιβαστικό είναι εμπλεκόμενοι με βαρύτατες κατηγορίες, κατά την κοινή γνώμη το ίδιο, κατά την αστυνομία το ίδιο.

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα διερευνήσουν την υπόθεση ενδελεχώς, έχουμε πορεία μπροστά μας, έχουμε πολλά και σοβαρά αποδεικτικά μέσα για να καταδείξουμε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως εμπλοκή. Ταυτόχρονα θέλω να στηλιτεύσω και τον μάρτυρα «φάντασμα» που στηρίζεται το κατηγορητήριο και το διαβιβαστικό. Αυτόν τον κύριο, οποίος θα περάσει και αυτός τη βάσανο της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Όλη η επικαιρότητα