Ηλεία

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας το graffiti στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Απριλίου το πρωτότυπο graffiti που φιλοτέχνησε η ομάδα URBANACT στους εξωτερικούς τοίχους του Δημοτικού Σχολείου Λάλα, το οποίο απεικονίζει τον άθλο του Ηρακλή με τον Ερυμάνθιο κάπρο και τον Κένταυρο Φόλο, στο δρυοδάσος Φολόης.

Η πρόταση του διευθυντή του σχολείου, κ. Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλου και του Συλλόγου των διδασκόντων, βρήκε πρόσφορο έδαφος στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς ο Δήμαρχος, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, έδωσε το «πράσινο φως» για την σχετική δαπάνη, από κοινού με το ίδρυμα FOLLOE του γνωστού επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού. «Το τελικό εντυπωσιακό αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή μας να στηρίξουμε οικονομικά το εικαστικό αυτό έργο, που αποτυπώνει έναν μυθικό συμβολισμό της περιοχής Φολόης», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Κατά την παράδοση του έργου από την ομάδα URBANACT, το «παρών» έδωσαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Ρόη Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Α΄θμιας Εκπαίδευσης, Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο κ. Δημητρόπουλος και οι καλλιτέχνες της URBANACT. Το Δημοτικό Σχολείο Λάλα, το κεντρικό σχολείο της Δ.Ε. Φολόης και ένα από τα μεγαλύτερα του Δήμου, βρίσκεται στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με την εθνική οδό 111, έτσι το graffiti θα είναι ορατό από εκατοντάδες διερχόμενους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα