Ηλεία

Υπό την απειλή της πανδημίας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου (και) στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου έδωσε στη Δημοσιότητα η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  που φέτος γίνεται μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Ειδικότερα φέτος έχουν ληφθεί τα έκτακτα αναγκαία μέτρα  για την      αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του covid-19, γι’ αυτό και οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  οι καταθέσεις στεφάνων να πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση υγειονομικών διατάξεων, για την πόλη του Πύργου

Σήμερα, 25η Μαρτίου  στις 07.00 το πρωί  οι καμπάνες όλων των εκκλησιών χτύπησαν χαρμόσυνα και στις  08.00 έγινε έπαρση της  σημαίας στο μνημείο των Ηρώων.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Πύργου τον Άγιο Νικόλαο τελείται Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και  Δοξολογία ενώ την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια  κα. Μαρία Συρεγγέλα.

Στις  10.00 θα γίνει η επίσημη  δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. κ. Γερμανού

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας  εντός του Ιερού Ναού από τον καθηγητή Φιλόλογο του Γυμνασίου Καράτουλα, Συγγραφέα κ. Γεώργιο Κουρκούτα.

Στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και  κατάθεση στεφάνων από την Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ν. Ηλείας, τον Δήμαρχο Πύργου, τον Πρόεδρο Παραρτήματος Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης αναπήρων και θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου πολεμιστών και τραυματιών Κύπρου Ν. Ηλείας, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ν. Ηλείας.

Στην συνέχεια θα τηρηθεί  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και στις 18:00 το απόγευμα υποστολή σημαίας.

Όλη η επικαιρότητα