Εκπαίδευση Ηλεία Πολιτική

Υφ. Παιδείας: “Καθόμαστε και παίζουμε όπως το 2019 που φτιάξαμε Τμήμα Μουσειολογίας με δύο μέλη ΔΕΠ”

Ακούστε το άρθρο

“Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν -ασχέτως αν έχουν γίνει από προηγούμενη κυβέρνηση”

“Στην Ελλάδα έχουμε θησαυρούς που πολλές φορές δεν ξέρουμε πώς να τους χειριστούμε, πώς να τους αντιμετωπίσουμε. Αναφερθήκατε στο παράδειγμα του Νομού Ηλείας και της Αρχαίας Ολυμπίας και εμείς, αντί να εκμεταλλευτούμε την παγκόσμια απήχηση που έχει το όνομα «Ολυμπία», καθόμαστε και παίζουμε, όπως κάναμε το 2019 με τον ν. 4610, όπου φτιάξαμε Τμήμα Μουσειολογίας με δύο μέλη ΔΕΠ”.

Τα παραπάνω είπε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Άγγελος Συρίγος, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης  του Βουλευτή   Μιχάλη Κατρίνη  , με θέμα: «Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του Τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο».

“Καλούμαστε, λοιπόν, τώρα να χειριστούμε μία κατάσταση, στην οποία ένα Τμήμα ενός παλαιού ΤΕΙ,   προσπαθεί να επιβιώσει με δύο μέλη ΔΕΠ”, πρόσθεσε ο υφ. Παιδείας και σημείωσε τα εξής:

Σε αυτό το πλαίσιο, όμως κ επειδή το κράτος πραγματικά έχει συνέχεια, είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε και τα λάθη που έχουν γίνει στο παρελθόν -ασχέτως αν έχουν γίνει από προηγούμενη κυβέρνηση

για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 εγκρίθηκαν πεντακόσιες θέσεις διδακτικού προσωπικού, δηλαδή μελών ΔΕΠ, σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τριάντα οκτώ αποδόθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Στις 16 Ιουλίου δόθηκαν διακόσιες ακόμη θέσεις μελών ΔΕΠ και κατανεμήθηκαν δώδεκα θέσεις στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 δόθηκαν τριακόσες πενήντα θέσεις, εκ των οποίων είκοσι τρεις στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Επίσης, δόθηκε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό για το φετινό ακαδημαϊκό έτος διακόσιες ογδόντα τέσσερις θέσεις, εκ των οποίων είκοσι τρεις πάλι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Τέλος, για τα ΕΤΕΠ που έχετε ρωτήσει ειδικώς στην ερώτηση που καταθέσατε, έχουν κατανεμηθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών τρεις θέσεις ΕΤΕΠ.

Τα λέω όλα αυτά, διότι η επιμέρους κατανομή όλων των ως άνω θέσεων ανά τμήμα γίνεται με αποφάσεις της Συγκλήτου του πανεπιστημίου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 4485/2007. Επομένως, είναι το πανεπιστήμιο εκείνο το οποίο αποφασίζει. Το Υπουργείο διαθέτει τις θέσεις στο πανεπιστήμιο και αυτό αποφασίζει πού θα τις διαθέσει.

Θεωρήστε αυτονόητο ότι θα μιλήσουμε και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, για να δούμε πώς μπορεί να βοηθηθεί το τμήμα. Όμως, η τελική απόφαση εναπόκειται στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Προεδρεύων (Νικήτας Κακλαμάνης): Ενενήντα έξι άτομα μέτρησα πάντως, ακούγοντας, ότι έχει πάρει το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Σας ζηλεύουν Μιχάλη οι Πατρινοί, γι’ αυτό.

Μιχάλης Κατρίνης: Ούτε εκατό, κύριε Πρόεδρε!

Πηγή:  esos.gr

Όλη η επικαιρότητα