Προγνωστικά

Υψηλό εμπόδιο για τη Μακάμπι

Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ποια είναι η καλύτερη Στρατηγική για Στοίχημα σε Σκόρερ

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ντιναμό Μπρεστ: Καθοριστικό παιχνίδι για το ευρωπαϊκό μέλλον Ισραηλινών και Λευκορώσων, το ματς για τον 3ο προκριματικό του Champions League. Σε ιδιαίτερες συνθήκες, όπως όλα τα παιχνίδια για κάθε διοργάνωση αυτό το διάστημα, με το επιδημιακό φορτίο στο Ισραήλ να είναι επιβαρυμένο. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, μετά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, έχει κάνει κοιλιά. Φυσιολογικό, διότι πρόκειται για σύνολο που τώρα αρχίζει να λειτουργεί με τις ιδέες του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού. Υπάρχει ένα καλό που είναι ταυτόχρονα… όχι τόσο καλό! Έως τώρα στην πορεία της στο Champions League, φέτος, απέκλεισε μία λετονική ομάδα (2-0 τη Ρίγα), μία λιθουανική (0-3 τη Σούντουβα) και τώρα της έκατσε αντίπαλος από περίπου ίδια σχολή ποδοσφαίρου. Όχι τόσο δύσβατη η διαδρομή, εκτός αν σκεφτεί κανείς πώς η Ντιναμό Μπρεστ είναι σε φουλ φόρμα αφού παίζει από την καραντίνα σερί ποδόσφαιρο, μια και στη Λευκορωσία ο ιός δεν αντιμετωπίστηκε με παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το δύσκολο για τον Δώνη και τους παίκτες του είναι να μπορέσουν να ξεπεράσουν τα άσχημα αποτελέσματα με τις Μακάμπι Πετάχ Τικβά (ήττα με 2-1 εντός) και το 2-2 εκτός με την Μπνέι Γιέχουντα. Οι 4 χαμένοι βαθμοί στο Πρωτάθλημα δεν είναι μικρό πράγμα, όμως άλλου ύφους το ματς αυτό. Όποια ομάδα περάσει θα παίξει με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ στα play off. Θα έχει δύσκολο έργο δηλαδή, αλλά δεν θα λογίζεται και ως ξεγραμμένη. Ακόμη δεν έχουν ενισχυθεί μεταγραφικά οι Ισραηλινοί. Όπως είπε ο Έλληνας προπονητής στη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα με την Μπρεστ, δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι. Συν τοις άλλοις υπάρχουν 1-2 αμφίβολοι με σημαντικότερο τον Ισπανό αμυντικό Σάμποριτ, ο οποίος δεν έχει τις πιθανότητες υπέρ του να παίξει και είναι από τους ελάχιστους μη Ισραηλινούς του ρόστερ. Η Ντιναμό, μετά το 6-3 επί της Αστάνα στον προηγούμενο γύρο, υπέστη μία ήττα από την Μπελσίνα (2-1 εντός). Όμως στη συνέχεια ανέκαμψε με 3/3 νίκες στο Πρωτάθλημα Λευκορωσίας και στο εγχώριο Κύπελλο. Είναι 9η, μακριά από τον καλό της εαυτό, όμως το διάστημα αυτό τη βρίσκει σε καλή φόρμα. Η φιλοξενούμενη έχει ορισμένους παίκτες εμπρός ικανούς για ζημιές και εκεί πρέπει να εστιάσει ο κόουτς Δώνης, που φάνηκε διαβασμένος στα όσα δήλωσε πριν τον αγώνα. Ντιαλό, Μιλέβσκι και Γκορντέιτσουκ από τους διαθέσιμους αποτελούν μονάδες ικανότατες με σημαντική εμπειρία, πλην του Αφρικανού.

Τι σκέφτομαι: Το παιχνίδι για τη Μακάμπι είναι ύπουλο! Ειδικά για τη Μακάμπι, η οποία δέχτηκε 4 γκολ στα 2 τελευταία 90λεπτα στο Πρωτάθλημα Ισραήλ. Η Μπρεστ είναι σε φουλ ρυθμό, διαθέτει πολύ ποιοτική επιθετική γραμμή και η λογική λέει πώς το γκολ θα το βρει. Γενικά, στις αποδόσεις που κυκλοφορεί το κλαμπ του Ισραήλ δεν είναι για ποντάρισμα. Αντίθετα, το G/G κρίνεται πιο ικανοποιητικό.

Όλη η επικαιρότητα