Αρθρογραφία

ΝεοΦεουδαρχισμός

Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Γεώργιος Θ. Ντοάς

Οι άνθρωποι ζουν σε μια πραγματικότητα συνθλιβόμενη από το κακό, που απειλεί όλους με τις φοβερές όψεις του και τις φοβερότερες υπόγειες κατόψεις του.

Μπροστά στα φοβερά δεινά η νεοσυντηρητική, αυταρχική ηγεμονία, επικαλείται το ανεύθυνό και το αλάθητό της, ενώ έχει την ευθύνη γι΄ αυτά.

Είναι η νεοφεουδαρχική εξουσία, που έχει μετουσιώσει το κοινωνικό συμβόλαιο σε ιδιωτικό υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, κατά των καταπιεζομένων τάξεων, ενώ οι λαϊκές μάζες φτωχοποιούνται.

Είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοί που επικαλούνται αλαζονικά  ότι είναι οι φορείς της απόλυτης αλήθειας, ενώ ψεύδονται ακατάπαυστα.

Είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοί που μπροστά στο μέγα άγος της χώρας, γίνονται τραγικοί μάγοι και παραμυθάδες του παρόντος και ευτράπελοι, αλλά και επικίνδυνοι χρησμολόγοι του μέλλοντος.

Είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοί που επιδιώκουν τη Λυδία λίθο της ατέρμονης εξουσίας τους, υπηρετώντας τον παράδεισο των προνομιούχων, κτίζοντας ταυτοχρόνως την κόλαση των αδυνάτων.

Είναι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοί που με φρόνημα και ήθος καίσαρα, βασιλιά και αυτοκράτορα, περιφρονούν, εμπαίζουν και συνθλίβουν το  λαό, γενόμενοι ασεβείς, έως ξένοι ή και εχθρικοί προς αυτόν.

Είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοί που εγκιβώτισαν τα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατίας στο ταφικό μνημείο της αχρησίας και της λήθης, αποστεώνοντάς την από τη συνταγματική προστασία των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αυτοί που καρατομούν την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ η ανισότητα γιγαντώνεται, η κρατική βία εντατικοποιείται και η κοινωνία διαλύεται.

Η χώρα ζει την τραγωδία της, μπορεί όμως να σωθεί αν, η καθαρή λογική και η θαρραλέα ψυχή των πολιτών, γίνουν το άπαρτο κάστρο της, αυτή η λογική, αυτή η ψυχή δίνουν την ελπίδα.

Όλη η επικαιρότητα