Ηλεία Πολιτισμός

Φεστιβάλ Ολυμπίας: Η Γιώτα Νέγκα μίλησε στην …καρδιά μας

Ακούστε το άρθρο

Κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, το κοινό που βρέθηκε  το βράδυ της Κυριακής , τηρώντας πάντα τα μέτρα που επιβάλλονται για την αντιμετώπιση του covid-19, στο θέατρο Φλόκα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολυμπίας , απόλαυσε τις μελωδίες της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» και τη μοναδική φωνή της Γιώτας Νέγκα.

Η συγκεκριμένη συναυλία συνέπεσε με την συμπλήρωση 35 χρόνων καλλιτεχνικής παρουσίας στην Ελληνική μουσική της Ορχήστρας και αποτέλεσε ένα μουσικό ταξίδι για τον έρωτα, το πάθος, τον αγώνα, τον πόνο, την ελευθερία, την επιτυχία, αλλά και την… καταστροφή, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Γιώτας Νέγκα αλλά και άλλα τραγούδια που… μιλάνε στην καρδιά.

Η Γιώτα Νέγκα, μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού,   μοιράστηκε  μαζί μας τραγούδια που πρώτη φορά αγαπήσαμε από την ίδια: «Mε τα μάτια κλειστά», «Δίκιο», «Έχω άνθρωπο», «Δε με κρατάει ό,τι θυμάμαι», τραγούδια από την νέα δισκογραφική δουλειά της όπως το «Βρες μου έναν άλλον», «Οξυγόνο», «Διάρκεια μιας ζωής», «Πανοπλία», αλλά και σπουδαία λαϊκά τραγούδια που αγαπήσαμε ξανά μέσα από τη μοναδική  ερμηνεία της.

Την Ορχήστρα διηύθυνε ο καταξιωμένος μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση υπόγραψε η Βάγια Ζεππάτου.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά με την δωρική φωνή της Γιώτας Νέγκα και μια κατάθεση ψυχής που μας έκανε να ανακαλύψουμε ξανά το ελληνικό τραγούδι.

Όλη η επικαιρότητα