Αχαϊα

Φλέγεται η Ζήρια Αχαΐας: «Πύρινη κόλαση» για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα

Ακούστε το άρθρο
  • Εκκενώθηκαν χωριά – Ενεργοποιήθηκε το 112 – Εντολή για εκκένωση των οικισμών Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι – Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

  • Κλειστές εθνικοί οδοί

Νέα φωτιά σημειώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, του Δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας.

Ο όμορος νομός βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού καθώς η  φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο.

Στην περιοχή έπνεαν  άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσκόλεψαν το έργο των πυροσβεστών

Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι εκκενώθηκα όταν οι φλόγες έφθασαν κοντά στις αυλές των σπιτιών.  Ειδικά σε Ζήρια και Λαμπίρι.

Με επείγον μήνυμα που έφθασε από το 112 στα κινητά των Αχαιών η Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας τονίστηκε η ανάγκη εκκένωσης της Ζήριας, του Λαμπιρίου και των Καμαρών.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ σύμφωνα με την πυροσβεστική είχαν κινητοποιηθεί  95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev και δύο ελικόπτερα.

Σκάφη του λιμενικού βρίσκονταν σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης.

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό.

Η  Ολυμπία οδός έκλεισε από Πάτρα προς Αίγιο και αντίστροφα όπως επίσης το ίδιο έγινε και στην Παλιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου.

Νεκτάριος Φαρμάκης:

«Συντονισμένη μάχη για να περιοριστούν τα μέτωπα»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με Εναέρια και επίγεια μέσα για τον περιορισμό των μετώπων.

Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη υπάρχει συνεργασία με την Ολυμπία Οδό και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας για την ρύθμιση της κυκλοφοράς ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για να εκτιμά της κατάσταση και να δίνει οδηγίες.

Όλη η επικαιρότητα