Ελλάδα

Φολέγανδρος: Θρίλερ με το θάνατο της Γαρυφαλλιάς – Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών η υπόθεση

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα περιστατικό με θύμα γυναίκα νεαρής ηλικίας ήρθε να συγκλονίσει την Παρασκευή όλη τη χώρα. Το συμβάν στη Φολέγανδρο, που ακολούθησε το θάνατο της 28χρονης Κορίνας στη Γαύδο, αλλά και την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, το άψυχο σώμα της οποίας εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Λυγαριά, αν και αρχικά αναφέρθηκε ως πνιγμός, πλέον ερευνάται ως εγκληματική ενέργεια με βασικό ύποπτο τον 30χρονο φίλο της, ο οποίος εντοπίστηκε έπειτα από 24 ώρες και προσήχθη από την Ελληνική Αστυνομία.

«Ήταν η κακιά στιγμή»

Όπως αναφέρει το in.gr, ο 30χρονος, οποίος αναζητούνταν τις τελευταίες ώρες, βρέθηκε σε βραχώδη περιοχή του νησιού, κοντά στο σημείο όπου είχε εντοπιστεί και το αυτοκίνητό τους. Φαινόταν ταραγμένος, πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς και απειλούσε να αυτοκτονήσει, όμως οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον οδηγήσουν στο αστυνομικό σταθμό του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος ήταν σε κακή κατάσταση, ενώ τα περισσότερα από αυτά που έλεγε ήταν ακατάληπτα. Ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι «ήταν η κακιά η ώρα» για αυτό που συνέβη.

Κάτοικοι του νησιού είχαν νωρίτερα αναφέρει ότι είχαν δει τον 30χρονο να κυκλοφορεί στη Φολέγανδρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εθεάθη το βράδυ της Παρασκευής να επιχειρεί να μπει σε μια κατοικία και στην προσπάθειά του τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Διαβάστε ακόμη

Φολέγανδρος: Βρέθηκε ζωντανός ο σύντροφος της 26χρονης – Απειλούσε να αυτοκτονήσει – Τι είπε στις Αρχές

Τα στοιχεία «δείχνουν» έγκλημα

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ανεύρεση του πτώματος της 26χρονης και η εξαφάνιση του 30χρονου φίλου της, σήμανε «συναγερμός» στην Ελληνική Αστυνομία. Στη Φολέγανδρο βρέθηκαν άμεσα άνδρες του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Ασφαλείας από τη Σύρο, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες, που διεξήγαγε το Λιμενικό Σώμα.

Οι έρευνες αυτές, ήταν που οδήγησαν στο συμπέρασμα τους αστυνομικούς ότι πιθανόν να έχουν να κάνουν με εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί εξέτασαν την περιοχή που εντοπίστηκε το όχημα των δύο ατόμων και εντόπισαν το κολιέ που φορούσε στο λαιμό της η άτυχη κοπέλα, ένα σκουλαρίκι και κηλίδες αίματος, ενώ στη συνέχεια εντός της θάλασσας βρέθηκε ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε την ταυτότητα του 30χρονου άνδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των λιμενικών και των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, η κοπέλα πιθανόν να δολοφονήθηκε σε κάποιο σημείο της παραλίας και στη συνέχεια ο δράστης να την πέταξε στη θάλασσα.

Στο Ανθρωποκτονιών η συνέχεια

Η έρευνα της υπόθεσης δεν σταματά με την προσαγωγή του 30χρονου, ο οποίος αναμένεται να ρίξει φως στο τι συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα πάρουν τις επόμενες ώρες το διαβιβαστικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα ντοκουμέντα από το σημείο του φονικού και θα εξετάσουν από την αρχή την υπόθεση της άτυχης Γαρυφαλλιάς.

Παράλληλα όπως αναφέρει το in.gr, σημαντικά στοιχεία για το θάνατο της 26χρονης κοπέλας θα δώσει και η νεκροψία – νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες στην Αθήνα.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα