Ελλάδα

Φολέγανδρος: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Ακούστε το άρθρο

Ανήμπορος να θυμηθεί το τι ακριβώς συνέβη δηλώνει ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς και θα ζητήσει να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναμένεται να ζητήσει ο 30χρονος ο οποίος δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, ωστόσο δηλώνει ανήμπορος να θυμηθεί το τι ακριβώς συνέβη την στιγμή της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dilastikoreportaz.gr ο 30χρονος αναμένεται δια των συνηγόρων του να αιτηθεί τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Ισχυρίζεται ότι αντιμετώπιζε ψυχικής φύσεως ζητήματα και κατά το παρελθόν και ότι μάλιστα του χορηγούνταν φαρμακευτική αγωγή την οποία όμως είχε διακόψει.

“Μαύρισαν τα πάντα”

Από το περιβάλλον του προκύπτει ότι η σχέση του με την δολοφονηθείσα Γαρυφαλλιά διήρκησε ένα χρόνο και ότι στο παρελθόν δεν είχαν υπάρξει άλλα βίαια επεισόδια. Αυτό όμως θα αποδειχτεί από τις μαρτυρίες αλλά και από την έρευνα που θα γίνει στα κινητά τηλέφωνα τόσο του θύτη όσο και του θύματος.

Σε ό,τι αφορά την ημέρα της δολοφονίας ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι όντως υπήρξε διαπληκτισμός με την φιλη του, ενώ σε κάποια στιγμή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να βρεθούν στην άκρη του γκρεμού. Τότε όπως λέει, είδε την κοπέλα του, να φωνάζει έντρομη σε βοήθεια κάτι το οποίο τον παραξένεψε καθώς, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, ο ιδιος δεν ήθελε να της κάνει κακό! Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τον κατηγορούμενο να αδυνατεί να θυμηθεί, όπως λέει, το πως ακριβώς την έσπρωξε από τον γκρεμό στα βράχια.

«Παρά το γεγονός ότι είχε πολύ ήλιο, εγώ τα έβλεπα όλα μαύρα» είναι η ακριβής φράση που φέρεται να λέει. Παράλληλα ισχυρίζεται ότι μετά την πτώση της Γαρυφαλλιάς ο ίδιος κατέβηκε να διαπιστώσει την κατάσταση της υγείας της, για να δει ότι δεν ήταν πλέον στη ζωή. Τότε πανικοβλήθηκε και κρύφτηκε προσπαθώντας να συνθέσει στο μυαλό του τις κομμάτια του παζλ του στυγερού εγκλήματος.

Απαντήσεις αναμένονται από την ιατροδικαστική

Φως στις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση του κ. Ηλία Μπογιόκα ο οποίος κατά πληροφορίες έχει εντοπίσει χτυπήματα στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς τα οποία ενδεχομένως προηγήθηκαν της πτώσης της στο κενό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της Γαρυφαλλιάς, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η 26χρονη πριν τη δολοφονία της να ξυλοκοπήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη φαρμακοποιός είχε μώλωπα στο μάτι, ενώ είχε και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έτσι λοιπόν Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο εκτός από την γροθιά στο μάτι, η Γαρυφαλλιά να πάλεψε με τον δράστη για να ξεφύγει. Ο κ. Μπογιόκας περιμένει να του αποσταλούν οι φωτογραφίες από τα βράχια πάνω στα οποία την έσπρωξε ο δράστης και χτύπησε η άτυχη κοπέλα και στη συνέχεια θα συγκρίνει αυτές τις φωτογραφίες, με τις φωτογραφίες που φαίνονται τα τραύματα από τη σορό της 26χρονης, για να συμπεράνει αν ο μώλωπας στο μάτι και οι κακώσεις είναι από τα βράχια ή αν προηγήθηκε πάλη και ξυλοδαρμός.

Όλη η επικαιρότητα