Ελλάδα

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Ελεύθερος ο Ψινάκης με εγγύηση €20.000 – Απολογήθηκε για τέσσερις ώρες

Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα απολογήθηκε σήμερα για πλημμεληματικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί – Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες

Τέσσερις συνολικά ώρες παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή Αθ. Μαρνέρη που χειρίζεται τη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κατηγορούμενος πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για πλημμεληματικές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. Αμέσως μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο Ηλίας Ψινάκης αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ψινάκης υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, καθώς και ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα. Εκκένωση, την οποία ο Δήμος θα μπορούσε -όπως υποστήριξε- να κάνει ανά πάσα στιγμή, καθώς ήταν καθ’ όλα έτοιμος.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κ. Ψινάκης ανέφερε: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά ότι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής». Ακόμη, ο επίσης συνήγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα αντιμετωπίζει αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τους, καθώς έχουν κληθεί για εξηγήσεις από τον ανακριτή, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς, η Ρένα Δούρου, κ.ά.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα