Αχαϊα Υγεία

«Φουντώνει» ο κορονοϊός στην Αχαία: Συνολικά 10 κρούσματα – 4 νοσηλεύονται στο Ρίο

Ακούστε το άρθρο

Στα 4 ανέρχονται τα καταγεγραμμένα επισήμως κρούσματα του covid – 19 στην Αχαΐα μετά την απογευματινή ενημέρωση της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ, για την πορεία του ιού στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, απόψε ανιχνεύθηκαν δυο ακόμα άτομα θετικά στον κορονοϊό.

Πρόκειται για άνδρα και γυναίκα που τους συστήθηκε η κατ΄οικον καραντίνα, Φέρουν το ίδιο επίθετο, ωστόσο αδιευκρίνιστη παραμένει μέχρι στιγμής η συγγενική τους σχέση. Διεγνώσθηκαν θετικοί στον ιο, μετά τον έλεγχο τεστ που πραγματοποίησε το Εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο. Συνολικά τις τελευταίως ώρες, έχουν ελεγχθεί 82 τεστ για κορονοϊό και αφορούν στη γεωγραφική περιοχή της Πάτρας. Από αυτά τα δυο βγήκαν σήμερα το βράδυ θετικά.

Την ίδια ώρα στα 84 ανέρχονται τα τεστ που έχουν ελεγχθεί από το Εργαστήριο ελέγχου δειγμάτων ΥΠΕ – Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, έχουν βγει όλα αρνητικά. Ειδικότερα οι έλεγχοι αφορούν σε 6 δείγματα από την Κεφαλονιά, 3 από το Μεσολόγγι, 6 από το Πανεπιστημιακο Νοσοκομείο του Ρίου (Νοσοκομείο αναφοράς) και 69 από το Λιμάνι της Πάτρας (πύλη εισόδο της χώρας).

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΓΝΠ – ΕΞΙ ΣΕ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ:

Πρόκειται για τον 50χρονο υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) και την κόρη που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο (Νοσοκομείο Αναφοράς). Στο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλευόνται ακόμα ένας 70χρονος και η σύζυγος του.

Την ίδια ώρα 4 άτομα βρίσκονται σε κατ΄οικον καραντίνα. Συγκεκριμένα η σύζυγος και ο γιος του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΠ και ένας ταμίας της Δημοτικής Επιχείρησης. Στο σπίτι του με ήπιας μορφής συμπτώματα του covid – 19, παραμένει ο Πατρινός φοιτητής που διεγνώσθει πως έχει προσβληθεί από τον ιό, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, από την Τσεχία, όπου σπουδάζει.

Ο 49χρονος Γερμανός, εισαγόμενο κρούσμα που εντοπίστηκε μετά από τεστ στο λιμάνι της Πάτρας, μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας της Αθήνας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥΥ o χάρτης των 52 κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο διαμορφώνεται ως εξής:

επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– δεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Όλη η επικαιρότητα